Головна »  Про рейтингування »  Призначення »  Суверенні кредитні рейтинги

Суверенні кредитні рейтинги

Рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» зробило важливий крок в рамках реалізації своєї глобальної стратегії розвитку - розроблена регіональна рейтингова шкала країн СНД. Ця шкала призначена для оцінки кредитного ризику позичальника, що здійснює свою діяльність на території країн СНД, а також оцінки окремих боргових інструментів таких позичальників. Рейтингова оцінка за регіональною рейтинговою шкалою дає можливість порівняти кредитоспроможність різних за своєю суттю суб'єктів економіки (суверенний уряд, органи місцевої самоврядування, банки, страхові компанії, інші фінансові установи, підприємства різних секторів економіки) всередині окремого регіону. Регіон у даному контексті є низкою країн, об'єднаних тісними торговельно-економічними зв'язками, порівнянним рівнем розвитку трансформаційних процесів і соціально-економічного розвитку.

На відміну від національних і міжнародних рейтингів, кредитні рейтинги, визначені за регіональною шкалою, призначені для використання на території не одній, а цілої низки країн регіону. При цьому рейтингова оцінка з використанням регіональної шкали дозволяє використовувати практично весь спектр шкали і несе більший, порівняно з рейтинговою оцінкою за шкалами міжнародних рейтингових агентств, об'єм корисної інформації для внутрішньорегіонального інвестора. Суверенні кредитні рейтинги за регіональною шкалою СНД надалі будуть служити в якості індикаторів, які дозволяють порівняти між собою кредитоспроможність компаній, розташованих у різних країнах регіону.

Агентство «Кредит-Рейтинг» провело рейтингову оцінка кредитоспроможності суверенних урядів держав, що входять до складу СНД, із визначенням кредитних рейтингів за регіональною шкалою. При визначенні рівня суверенного рейтингу, агентство проводило глибокий аналіз стану бюджетної, грошово-кредитної, банківської, валютної системи і фінансового ринку, боргової політики, рівня трансформаційних перетворень, внутрішньополітичних чинників, геополітичної ситуації в регіоні і ключових подій, які можуть вплинути на рівень кредитоспроможності в майбутньому.

Суверенні кредитні рейтинги країн СНД за регіональною шкалою – рейтинговий звіт