Головна »  Про рейтингування »  Рейтингові шкали »  Шкала рейтингів корпоративного управління

Шкала рейтингів корпоративного управління

ШКАЛА РЕЙТИНГІВ КОРПОРАТИВНОГО УПРАВЛІННЯ

Рівень рейтингу

Характеристика рівня рейтингу

uaАcg

Корпоративне управління компанії перебуває на дуже високому рівні. Ризики, пов'язані зі станом корпоративного управління в умовах національного ринку, мінімальні. Інтереси власників та інших зацікавлених осіб враховуються в повному обсязі.

uaВcg

Корпоративне управління компанії перебуває на високому рівні. Ризики, пов'язані зі станом корпоративного управління в умовах національного ринку, незначні. Інтереси власників і/або інших зацікавлених осіб можуть враховуватися не повністю.

uaСcg

Корпоративне управління компанії перебуває на середньому рівні. Ризики, пов'язані зі станом корпоративного управління в умовах національного ринку, помірні. Інтереси власників і/або інших зацікавлених осіб враховуються не повністю.

uaDcg

Корпоративне управління компанії перебуває на рівні, нижче середнього. Ризики, пов'язані зі станом корпоративного управління в умовах національного ринку, значні. Інтереси власників і/або інших зацікавлених осіб істотно порушуються.

uaЕcg

Корпоративне управління компанії перебуває на низькому рівні. Ризики, пов'язані зі станом корпоративного управління в умовах національного ринку, дуже високі. Інтереси власників й інших зацікавлених осіб, зазвичай, не враховуються.

 

Прогноз рівня рейтингу корпоративного управління

Прогноз

Характеристика прогнозу

Стабільний

вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Позитивний

вказує на можливість підвищення рейтингу протягом року при збереженні позитивних тенденцій і нівелюванні поточних ризиків.

Негативний

вказує на можливість зниження рейтингу протягом року при збереженні негативних тенденцій і реалізації поточних ризиків.

У розвитку

вказує на підвищену імовірність зміни рейтингу протягом року в будь-якому напряму.

джерело: «КР Монитор», 4 (4)