Головна »  Аналітика »  Аналітика »  Виробництво м’яса та м’ясопродуктів в Україні - аналіз ринку

Виробництво м’яса та м’ясопродуктів в Україні - аналіз ринку

15.07.2011

У 2011році на ситуацію у тваринництві та виробництві м’яса в Україні впливали одночасно декілька основних факторів. По-перше, зростання ділової активності в окремих секторах економіки України та поступове відновлення купівельної спроможності населення позитивно вплинуло на споживання харчової продукції населенням в цілому. По-друге, збереглася тенденція до скорочення частки імпорту продукції у внутрішньому споживанні основних видів м’яса та м’ясопродуктів.

Вітчизняне тваринництво поступово збільшує рівень забезпеченості України м’ясом. Так, у 2008 році частка імпортованого м’яса складала 23%, в 2009 році – 19%, а в
2010 році вже 16%. Рівень споживання м’яса населенням за підсумками 2010 року становив 52 кг на одну особу), що на 6,6% вище минулорічного показника (+62% порівняно з 2000 роком).

На сьогодні основними ризиками у м’ясній галузі залишаються високий рівень конкуренції, відчутний дефіцит сировини, а також висока залежність рівня цін, з одного боку від ситуації на ринках сільськогосподарської продукції, а з іншого боку від рівня купівельної платоспроможності населення.

Завантажити огляд у форматі .PDF