Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ГК «ЯРОВІТ» підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «ІНГ Банк Україна» підтверджено на рівні uaAAА Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено

Головна »  Аналітика »  Аналітика

Аналітика

05.06.2012

Економічний розвиток України (травень 2012 р.)

У аналітичному огляді проаналізовані основні події і тенденції останнього місяця весни, що дозволяють зробити невтішні прогнози відносно подальшого розвитку економіки країни.

Зростання ВВП України в I кварталі 2012 року, за попередніми даними Держкомстату, виявилось втричі меншим зафіксованого в першому кварталі минулого року. За перші чотири місяці року зростання промисловості сповільнилося до 0,7% проти 9,1% за аналогічний період минулого року. Виробництво і розподіл електроенергії газу і води скоротились на 3,7% вперше за останні декілька місяців.

У травні світові ціни на сталь продовжили знижуватись, всупереч історично більш високому зовнішньому попиту у весняно-літні місяці, що позначиться на показниках виробництва українського металургійного сектору вже в травні - червні. Обсяги будівельних робіт за чотири місяці 2012 року скоротилися на 3%.

Згідно з даними Держкомстату, в квітні в Україні інфляції не було (0%), а річний індекс споживчих цін склав всього 0,6% р/р - новий багаторічний мінімум.

Золотовалютні резерви НБУ на кінець квітня склали 31,7 млрд. дол. США.

29 травня Міністерство фінансів здійснило розміщення валютних ОВДП на суму 537,0 млн. дол. США - рекордний обсяг за всю історію існування ОВДП з валютною прив'язкою. Це, на нашу думку, є реалізацією схеми реструктуризації боргу ВТБ.

Місія МВФ завершила роботу в Україні, обмежившись рекомендаціями відносно необхідності подальших реформ в Україні.

Про це і багато іншого Ви дізнаєтеся з щомісячного аналітичного огляду економічного розвитку України від рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг».

Детальніше...

Оксана Пугачова
Старший финансовый аналитик
Олексій Чорноротов
Начальник отдела корпоративных рейтингов
Галина Вінник
Начальник отдела рейтингов финансовых организаций

МОНІТОР

2011 #3(41) Кредит-Рейтингу 10 років

Архів

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути