Головна »  Аналітика »  Аналітика »  Економічний розвиток України (травень 2012 р.)

Економічний розвиток України (травень 2012 р.)

05.06.2012

У аналітичному огляді проаналізовані основні події і тенденції останнього місяця весни, що дозволяють зробити невтішні прогнози відносно подальшого розвитку економіки країни.

Зростання ВВП України в I кварталі 2012 року, за попередніми даними Держкомстату, виявилось втричі меншим зафіксованого в першому кварталі минулого року. За перші чотири місяці року зростання промисловості сповільнилося до 0,7% проти 9,1% за аналогічний період минулого року. Виробництво і розподіл електроенергії газу і води скоротились на 3,7% вперше за останні декілька місяців.

У травні світові ціни на сталь продовжили знижуватись, всупереч історично більш високому зовнішньому попиту у весняно-літні місяці, що позначиться на показниках виробництва українського металургійного сектору вже в травні - червні. Обсяги будівельних робіт за чотири місяці 2012 року скоротилися на 3%.

Згідно з даними Держкомстату, в квітні в Україні інфляції не було (0%), а річний індекс споживчих цін склав всього 0,6% р/р - новий багаторічний мінімум.

Золотовалютні резерви НБУ на кінець квітня склали 31,7 млрд. дол. США.

29 травня Міністерство фінансів здійснило розміщення валютних ОВДП на суму 537,0 млн. дол. США - рекордний обсяг за всю історію існування ОВДП з валютною прив'язкою. Це, на нашу думку, є реалізацією схеми реструктуризації боргу ВТБ.

Місія МВФ завершила роботу в Україні, обмежившись рекомендаціями відносно необхідності подальших реформ в Україні.

Про це і багато іншого Ви дізнаєтеся з щомісячного аналітичного огляду економічного розвитку України від рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг».

Детальніше...

Оксана Пугачова, Олексій Чорноротов, Галина Вінник,