Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитні рейтинги АТ «ТАСКОМБАНК» підтверджено на рівні uaААA Кредитний рейтинг АТ «БАНК «ГРАНТ» підтверджено на рівні uaАА Кредитний рейтинг АТ «МІБ» підтверджено на рівні uaВВВ+ Кредитний рейтинг Публічного акціонерного товариства «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» підтверджено на рівні uaАА+ Кредитний рейтинг АТ «Ідея Банк» підтверджено на рівні uaAА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг АТ «ПУМБ» підтверджено на рівні uaААА Кредитні рейтинги АТ «БАНК «АВАНГАРД» підтверджено на рівні uaAAА Рейтинг ПрАТ СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ІНТЕР-ПОЛІС» підтверджено на рівні uaA

Головна »  Аналітика »  Аналітика

Аналітика

05.10.2012

Економічний розвиток України (вересень 2012 р.)

У огляді проаналізовані основні тренди останнього місяця третього кварталу року. Деякі цифри і тенденції викликають стурбованість.

ВВП в другому кварталі виріс на 3% р/р завдяки високому внутрішньому споживанню і зростанню запасів. ВВП третього кварталу, скоріш за все, покаже негативну динаміку внаслідок подальшого скорочення зовнішнього попиту і гіршого урожаю.

Промислове виробництво в серпні впало на рекордних цього року 4.7% р/р. Основна причина - скорочення металургії і машинобудування. Ціни на сталь на зовнішніх ринках знову знижуються (5% м/м у вересні).

У серпні зберігалася дефляція (- 0,3% м/м), роздрібний товарообіг росте, проте темпи зростання сповільнюються третій місяць поспіль.

Валютний ринок у вересні знову напружений. Гривнева ліквідність і ставки по ресурсу волатильні. Тенденції платіжного балансу викликають занепокоєння.

Україна розмістила 600 млн. дол. США у вигляді єврооблігацій під 7.46% річних, на 1.74 п.п. нижче липневого розміщення.

Внутрішній ринок держборгу неактивний - дефіцит гривні і неринкові ставки на первинному ринку - головні причини відсутності попиту.

Про це та інше докладніше Ви дізнаєтеся з щомісячного аналітичного огляду економічного розвитку України (вересень 2012 р.) від рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг».

Детальніше...

Оксана Пугачова
Старший финансовый аналитик
Олексій Чорноротов
Начальник отдела корпоративных рейтингов
Галина Вінник
Начальник отдела рейтингов финансовых организаций

МОНІТОР

2011 #3(41) Кредит-Рейтингу 10 років

Архів

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути