Головна »  Аналітика »  Аналітика »  Економічний розвиток України (вересень 2012 р.)

Економічний розвиток України (вересень 2012 р.)

05.10.2012

У огляді проаналізовані основні тренди останнього місяця третього кварталу року. Деякі цифри і тенденції викликають стурбованість.

ВВП в другому кварталі виріс на 3% р/р завдяки високому внутрішньому споживанню і зростанню запасів. ВВП третього кварталу, скоріш за все, покаже негативну динаміку внаслідок подальшого скорочення зовнішнього попиту і гіршого урожаю.

Промислове виробництво в серпні впало на рекордних цього року 4.7% р/р. Основна причина - скорочення металургії і машинобудування. Ціни на сталь на зовнішніх ринках знову знижуються (5% м/м у вересні).

У серпні зберігалася дефляція (- 0,3% м/м), роздрібний товарообіг росте, проте темпи зростання сповільнюються третій місяць поспіль.

Валютний ринок у вересні знову напружений. Гривнева ліквідність і ставки по ресурсу волатильні. Тенденції платіжного балансу викликають занепокоєння.

Україна розмістила 600 млн. дол. США у вигляді єврооблігацій під 7.46% річних, на 1.74 п.п. нижче липневого розміщення.

Внутрішній ринок держборгу неактивний - дефіцит гривні і неринкові ставки на первинному ринку - головні причини відсутності попиту.

Про це та інше докладніше Ви дізнаєтеся з щомісячного аналітичного огляду економічного розвитку України (вересень 2012 р.) від рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг».

Детальніше...

Оксана Пугачова, Олексій Чорноротов, Галина Вінник,