Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ГК «ЯРОВІТ» підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «ІНГ Банк Україна» підтверджено на рівні uaAAА Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено

Головна »  Аналітика »  Експертна думка

Експертна думка

17.07.2015

Чи зможе «оживити» кредитування в Україні Постанова №432 НБУ?

Рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» вважає, що зміна підходу щодо розрахунку процентного доходу депозитних сертифікатів НБУ призведе до необхідності пошуку комерційними банками інших джерел доходу, в т.ч. побічно буде стимулювати кредитування.

На думку аналітиків агентства, прийняття Постанови № 432 «Про внесення змін до Положення про регулювання Національним банком України ліквідності банків України» (набрала чинності 15 липня 2015 р.) підвищить ефективність використання державних коштів.

З 15 липня 2015 р. депозитні сертифікати розміщуються шляхом аукціонів з визначенням ціни їх розміщення (процентний тендер), що дозволить встановити ринковий механізм ціноутворення й знизити вартість таких сертифікатів. Так, з березня по 14.07.2015 року середньозважена процентна ставка перебувала на рівні 26-27% річних. Вартість кредитних ресурсів для корпоративного сектора знаходиться на співставному рівні. Цілий ряд банків, що цілком закономірно, розміщував вільні ресурси в найменш ризикові, порівняно з корпоративним кредитуванням, депозитні сертифікати НБУ. Зниження прибутковості від даного інструменту управління ліквідністю сприятиме пошуку банками альтернативних джерел доходів, у т.ч. сприятиме активізації кредитних процесів, оскільки процентні ставки за кредитами залишаються на колишньому рівні.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для одержання детальнішої інформації звертайтесь, будь-ласка:

Ольга Шубіна, тел.: (044) 490-25-50, O.Shubina@credit-rating.com.ua

Ольга Шубіна
Заместитель Генерального директора

МОНІТОР

2011 #3(41) Кредит-Рейтингу 10 років

Архів

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути