Головна »  Аналітика »  Експертна думка »  Проблемні кредити і новий транш МВФ

Проблемні кредити і новий транш МВФ

29.07.2015

У студії «Першого Ділового» заступник генерального директора агентства «Кредит-Рейтинг» Ольга Шубіна аналізувала ситуацію з проблемними кредитами в кредитних портфелях українських банків.

- Дуже сильно збільшилася частка проблемних кредитів у кредитних портфелях банків внаслідок валютних стрибків, які були в лютому цього року. Після цього відбулося деяке відновлення, але таке відновлення йде набагато більш повільними темпами. При цьому в червні-липні, фактично з тих позичальників, які банки вважають проблемними, скажімо так, поліпшення показників демонструють лише 15-20 %%. Пов'язано це з тим, що, по-перше, не всі змогли оговтатися після того курсового стрибка, який був на початку року. По-друге, позичальники працюють у дуже складних економічних реаліях, які у нас є на сьогоднішній день. На жаль, прогнози за результатами року досить невтішні. Не всі можуть впоратися з тим рівнем проблем, які є сьогодні...

Дивитися запис за  цим посиланням ,і підписуйтесь на наш офіційній корпоративний канал на Youtube: https://www.youtube.com/user/CreditRatingUA.

Ольга Шубіна,