Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ГК «ЯРОВІТ» підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «ІНГ Банк Україна» підтверджено на рівні uaAAА Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено

Головна »  Аналітика »  Експертна думка

Експертна думка

21.01.2016

Чи варто очікувати активного відновлення кредитування в 2016 році?

На думку рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» кредитна активність щодо відкриття нових кредитних лімітів у 2016 році буде перебувати на низькому рівні. Серед комерційних банків ми очікуємо приріст кредитного портфеля в корпоративному секторі в гривні не більше 3-5%. Динаміка кредитних портфелів в іноземній валюті буде обумовлена перерахунком портфелів у зв'язку з курсовими коливаннями. Ми не очікуємо попиту на кредитні ресурси в іноземній валюті в поточному році.

Фінансування клієнтів комерційними банками у гривні відбуватиметься в обмежених обсягах для закриття тимчасових потреб в оборотному капіталі. Низька кредитна активність 2016 року буде обумовлена відсутністю активного зростання вітчизняної економіки та досить дорогими ціновими умовами надання кредитних ресурсів. Незважаючи на те, що в IV кварталі 2015 року кредитні ставки у зв'язку з високою гривневою ліквідністю мали тенденцію до зниження (з 28-25% до 24-23%), у новому році ставки залишаться високими у зв'язку з інфляційним чинником та грошово-кредитної політикою НБУ. У 2016 році банки будуть зосереджені на збільшенні обсягів комісійних доходів, які безпосередньо не пов'язані з активними операціями.

У цілому, на нашу думку, в 2016 році банківській системі не вдасться вийти на прибуткову діяльність. Основним негативним фактором залишатиметься незадовільна якість кредитного портфеля та необхідність подальшого формування резервів.

Для отримання більш детальної інформації, а також з питань замовлення ексклюзивних аналітичних продуктів агентства звертайтеся, будь ласка:

Ольга Шубіна, тел.: (044) 490-25-50,O.Shubina@credit-rating.com.ua

МОНІТОР

2011 #3(41) Кредит-Рейтингу 10 років

Архів

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути