Головна »  Аналітика »  Експертна думка »  Перший випуск облігацій за стандартами ЄС

Перший випуск облігацій за стандартами ЄС

05.06.2019

27 травня 2019 року АТ «ТАСКОМБАНК» спільно із Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку провів прес-конференцію щодо випуску ТАСКОМБАНКОМ перших в Україні облігацій за стандартами ЄС.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку зареєструвала облігації ТАСКОМБАНКУ, що стали першими емісіями корпоративних облігацій українського емітента за новими правилами, адаптованими до стандартів ЄС 18 квітня 2019 року.

«Це знакова для ринку подія. Ми кілька місяців працювали з емітентом в тісній взаємодії задля оформлення випуску у відповідності до суворих європейських стандартів. Проспект облігацій надає потенційному інвестору, навіть без спеціалізованої кваліфікації, достатнє уявлення про деталі емісії щоб ухвалити самостійне й, особливо важливо, обґрунтоване рішення. Нові вимоги зроблять ринок цінних паперів в Україні більш прозорим, а значить більш безпечним для інвестора», — зазначив Максим Лібанов, член НКЦПФР.

Як підкреслила у своєму виступі директорка рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» Марина Проценко: «Протягом усіх років співпраці, починаючи з 2007 року, агентство спостерігало успішне зростання та розвиток банку. На сьогоднішній момент можемо відзначити, що основні показники діяльності свідчать про високу якість активів банку, високий рівень капіталізації, активну роботу фінансової установи в усіх напрямках банківської діяльності. Немає сумнівів, що нові випуски облігацій банку будуть не менш успішними за попередні та сприятимуть подальшому розвитку банківської установи та фінансового ринку України».

У прес-конференції взяли участь:

  • Член НКЦПФР Лібанов Максим Олександрович
  • Генеральний директор ТОВ «Кредит Рейтинг» Проценко Марина Борисівна
  • Член Правління АТ «Фондова біржа ПФТС» Коломієць Андрій Анатолійович
  • Перший Заступник Голови Правління АТ «ТАСКОМБАНК» Дубєй Володимир Володимирович
  • Заступник Голови Правління АТ «ТАСКОМБАНК» Єрмаков Сергій Олександрович
  • директор Департаменту операцій на фондовому ринку Карелін Артем Валерійович
  • представник консалтингової компанії CFG Степаненко Андрій Васильович

Повний запис прес-конференції див. тут: