Головна »  Події »  Семінари »  КРЕДИТНІ РЕЙТИНГИ І ЇХНЯ РОЛЬ В ІНФОРМУВАННІ ГРОМАДСЬКОСТІ ПРО ІНВЕСТИЦІЙНІ РИЗИКИ - семінар

КРЕДИТНІ РЕЙТИНГИ І ЇХНЯ РОЛЬ В ІНФОРМУВАННІ ГРОМАДСЬКОСТІ ПРО ІНВЕСТИЦІЙНІ РИЗИКИ - семінар

14.03.2006

14 березня 2006 року в прес-центрі агентства "Кредит-Рейтинг" відбувся семінар на тему "Кредитні рейтинги і їхня роль в інформуванні громадськості про інвестиційні ризики".

У роботі семінару взяли участь журналісти видань "Комерсант-Україна", "РБК-Україна", "ЛігаБізнесІнформ", кореспонденти програми "Діловий світ" (УТ-1), інформаційних агентств, представники Академії статистики та аудита, Київського національного економічного університету.

Семінар проводився з метою надати більш повну інформацію ЗМІ про сутність, зміст і роль кредитних рейтингів у розвитку інфраструктури фінансового ринку, а також ознайомити з формами та методами використання кредитних рейтингів, прийнятими у світовій практиці.

Генеральний директор агентства "Кредит-Рейтинг" Станіслав Дубко розповів про суть рейтингування, а саме: про значення кредитних рейтингів і критерії їхнього визначення, про міжнародні та національні шкали кредитних рейтингів, також були розглянуті питання стосовно обов'язкового рейтингування й готовності до цього українського фондового ринку.

Представники ЗМІ були ознайомлені із законодавчою базою, що регулює рейтингування в Україні, принципами та кодексами діяльності рейтингових агентств і діяльністю міжнародних рейтингових агентств у нашій країні.

Крім того, були освітлені питання використання кредитних рейтингів в умовах національного фінансового ринку: переваги для емітентів створення безперервної рейтингової історії, сфери використання внутрішніх і міжнародних рейтингів.

Докладно ознайомитися з матеріалами семінару можна в презентації.