Головна »  Події »  Семінари »  «Кредит-Рейтинг» запрошує на бізнес-сніданок

«Кредит-Рейтинг» запрошує на бізнес-сніданок

03.04.2008

Агентство "Кредит-Рейтинг" постійно вдосконалює і розвиває канали комунікації зі своїми клієнтами. Разом з семінарами, що регулярно проводяться, прес-конференціями та іншими заходами, у березні в Дніпропетровську агентством вперше випробувано новий формат бізнес-сніданок на тему "Кредитний рейтинг як ефективний інструмент залучення інвестицій у розвиток бізнесу". У заході взяли участь представники більше тридцяти компаній і установ, серед них ТОП-менеджмент дніпропетровських банків, страхових компаній, промислових підприємств, операторів будівельного ринку, торгових мереж, а також компаній з управління активами регіону. Таким чином, підтвердилися очікування агентства щодо високого інтересу до теми і правильності вибраного формату спілкування.

Сама назва заходу говорить про мету бізнес-сніданкуучасникам було представлено вичерпну інформацію про використання кредитних рейтингів і пов'язаних з цим можливостей щодо залучення додаткового капіталу. Керівники агентства ознайомили учасників бізнес-сніданку з розвитком рейтингового агентства, а також пояснили, як створити рейтингову історію і фінансову репутацію для подальшого виходу компанії на ринки капіталу. Головною ж тезою, неодноразово озвученою у виступах генерального директора рейтингового агентства Станіслава Дубка і директора департаменту інформації та комунікацій Марини Проценко, була теза про те, що високий кредитний рейтинг дозволяє залучати дешевші інвестиційні кошти і на вигідніших умовах. В ході дискусії було розглянуто основні способи залучення дешевих засобів суб'єктами господарювання на фінансування своєї діяльності, обговорено можливості практичного використання кредитного рейтингу для залучення інвестицій у розвиток бізнесу, а також керівники агентства відповіли на питання щодо поліпшення співпраці рейтингового агентства з клієнтами.

Сучасні реалії розвитку ринкової економіки показують нову тенденцію, що формується, увагу інвесторів привертатимуть ті компанії, в яких не тільки високий інвестиційний рейтинг, але й тривала рейтингова історія. На думку Станіслава Дубка: "Кредитний рейтинг "живий" індикатор діяльності компанії, який дозволяє ефективно заявити ринку про свою фінансову спроможність".

"Ми вважаємо, що дуже важливо суб'єктові господарювання мати високий інвестиційний рейтинг, заявив на дніпропетровському прес-сніданку голова правління банку "Причорномор'я" Яків Стайкін. У своїй щоденній діяльності під час видачі кредитів ми звертаємо увагу на рівень рейтингу позичальника і його фінансову репутацію". З ним погоджується і заступник керівника дніпропетровської філії "Укрексімбанку" Дмитро Левченко, який вважає кредитний рейтинг "позитивним чинником при роботі з клієнтами". Цікаво, що "Укрексімбанк" це єдина в Україні фінансова установа, чий міжнародний рейтинг вищий за суверенний рейтинг країни.

Досить актуальне питання про особливості використання страховими компаніями рейтингів комерційних банків підняв начальник фінансового відділу страхової компанії "Дніпроінмед" Андрій Хоменко. Як відомо, на вимогу регулятора вони повинні розміщувати свої активи тільки в банках з високими інвестиційними рейтингами.

Традиційно було обговорено питання розвитку ринку рейтингових послуг України, довіри до рейтингових агентств, а також плани виходу агентства "Кредит-Рейтинг" на ринки Росії та Казахстану.

Аркадій Поляк директор департаменту зі зв'язків з громадськістю агентства "Кредит-Рейтинг":

"Проведення бізнес-сніданку у Дніпропетровську виявилося дуже успішним. Ми дуже задоволені дискусією, оскільки відчуваємо інтерес до процедури визначення кредитних рейтингів з боку великої кількості компаній. Думаю, що проведення подібних заходів у різних регіонах України стане регулярним. Поки що запрошуємо всіх зацікавлених осіб на наступний бізнес-сніданок, який пройде 24 квітня в Харкові".

 

До початку сторінки