Кредитні рейтинги ТОВ «ГК «ЯРОВІТ» підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «ІНГ Банк Україна» підтверджено на рівні uaAAА Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено

Головна »  Події »  Прес-конференції

Прес-конференції

11.06.2007

Презентація випуску облігацій м. Луцьк

7 червня 2007 р. в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" відбулася прес-конференція, присвячена визначенню випуску облігацій міста Луцьк на суму 10 млн. грн. строком обігу 3 роки довгострокового кредитного рейтингу uaВВВ+.

На питання журналістів відповідали генеральний директор агентства "Кредит-Рейтинг" Станіслав Дубко і мер Луцька Богдан Шиба.

 "Показники міста досить високі навіть порівняно з іншими великими містами клієнтами агентства", - зазначив С. Дубко, відкриваючи прес-конференцію. За словами С. Дубко, такі показники як обсяг виробництва й реалізації промислової продукції; інвестиції в основний капітал; прямі іноземні інвестиції; роздрібний товарообіг, перевищують середні по країні, і цей фактор істотно вплинув на рівень визначеного рейтингу. Інші позитивні фактори: позитивна динаміка основних показників соціального розвитку міста в 2004-2006 рр. (природний приріст населення, збільшення середньооблікової чисельності штатних співробітників, зменшення рівня безробіття); ріст доходної частини бюджету, у результаті чого затверджений на 2007 р. обсяг дотації вирівнювання з Державного бюджету був зменшений порівняно з попереднім бюджетним періодом на 28,6%; відсутність прямого боргу Луцької міської ради за станом на 1 січня 2007 р. і помірний рівень його запланованого росту протягом 2007 р. "Спостерігається ріст доходної частини бюджету, причому частина дотацій пропорційно зменшується", - повідомив С. Дубко.

Серед факторів, які обмежують рівень кредитного рейтингу, С. Дубко відзначив такі: залежність міста від офіційних трансфертів з Державного бюджету; невисокий рівень зарплати (за результатами січня-листопада 2006 р. нижче середнього по країні на 11,1%); концентрація обсягу реалізації промислової продукції на двох підприємствах міста - ВАТ "Луцький автомобільний завод" і ВАТ "СКФ Україна"; а також традиційна для багатьох міст України проблема високий рівень зношування основних засобів, у тому числі інженерних мереж, і необхідність значних капітальних вкладень у відновлення інженерної інфраструктури міста.

 "Визначення рейтингу, безумовно, підвищує репутацію міста. Це дозволить нам вибудовувати фундамент для залучення інвестицій", зазначив Богдан Шиба. За його словами, місто планує залучати інвестиції у різні сфери, оскільки наразі більше ніж 60% іноземних інвестицій спрямовуються в промисловість, зокрема, машинобудування. "Заплановані також інвестиції в інші галузі промисловості, зокрема, у харчову й переробну. Завдання, які ми ставимо перед собою, це розробка інвестиційних програм. Ми беремо участь у конкурсах, які проводяться як Асоціацією міст України, так і в межах закордонних фінансових проектів. Перші результати вже є - ми разом з містом Люблін працюємо над проектами в рамках ЄС", - повідомив Б. Шиба.

За словами Б. Шиби, у планах міської влади підтримка в 2007 р. реалізації інвестиційних проектів на автомобільному заводі, картонно-руберойдовому комбінаті, модернізація інфраструктури ЖКГ. Місто також розглядає можливість реалізації проекту будівництва сміттєпереробного заводу, який буде обслуговувати весь Волинський регіон.

Як повідомив Б. Шиба, із запланованих до залучення 10 млн. грн. 8 млн. грн. буде спрямовано на ремонт покриття доріг, 2 млн. на реконструкцію дахів житлових будинків, тому що це дуже серйозна для міста проблема. "Плани складні й масштабні, і їх здійснити без залучення серйозних коштів неможливо. Ми намагатимемося в ході реалізації проекту із залучення 10 млн. грн. підтвердити високу репутацію міста, щоб у наступні роки залучати засоби в більших обсягах для розвитку економіки й соціальної інфраструктури міста", - сказав мер Луцька.

 

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікацій, Марина Проценко, тел.: (044) 490-25-50
mailto:%D1%96nfo@cred%D1%96t-rat%D1%96ng.ua
Профільний аналітичний відділ, Олена Самойлова, тел.: (044) 490-25-50,
mailto:ESamoylova@cred%D1%96t-rat%D1%96ng.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути