Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитні рейтинги АТ «ТАСКОМБАНК» підтверджено на рівні uaААA Кредитний рейтинг АТ «БАНК «ГРАНТ» підтверджено на рівні uaАА Кредитний рейтинг АТ «МІБ» підтверджено на рівні uaВВВ+ Кредитний рейтинг Публічного акціонерного товариства «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» підтверджено на рівні uaАА+ Кредитний рейтинг АТ «Ідея Банк» підтверджено на рівні uaAА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг АТ «ПУМБ» підтверджено на рівні uaААА Кредитні рейтинги АТ «БАНК «АВАНГАРД» підтверджено на рівні uaAAА Рейтинг ПрАТ СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ІНТЕР-ПОЛІС» підтверджено на рівні uaA

Головна »  Події »  Прес-конференції

Прес-конференції

17.09.2007

Перший в Україні рейтинг uaAAA визначений облігаціям ТОВ "ЕКСКО ПЛЮС"

11 вересня в приміщенні готелю "Хаятт Рідженсі Україна" відбулася прес-конференція, присвячена визначенню найвищого рейтингу за національною шкалою. Рейтинг на рівні uaAAA був визначений випуску іменних цільових облігацій (серій А-М) ТОВ "ЕКСКО ПЛЮС" (м. Київ) на суму 363,3 млн. грн. строком обігу 4 роки.

Кошти, залучені від розміщення облігацій, планується спрямувати на реалізацію проекту будівництва житлового комплексу "Парк Авеню" у м. Києві.

Єдиним учасником підприємства є компанія "Глобал Спейс Менеджмент Лтд" (Кіпр), що входить до складу групи компаній Scorpіo Real Estate (Ізраїль), що, у свою чергу, є структурним підрозділом групи компаній Beny Steіnmetz Group (BSG). В Україні група Scorpіo Real Estate почала реалізацію трьох проектів у м. Києві під торговельною маркою Seven Hіlls.

"Це перший рейтинг рівня uaAAA, визначений нашим агентством за весь період існування: ми почали свою роботу в листопаді 2001 р., а перший рейтинг з'явився в липні 2002 р.", - зазначив генеральний директор агентства "Кредит-Рейтинг" Станіслав Дубко, відкриваючи прес-конференцію.

За словами С. Дубко, на сьогодні в Україні цільові облігації є одним з найпопулярніших інструментів залучення інвестицій у сферу будівництва, і визначення рейтингу найвищого рівня в цій сфері подія ключова. Як приклад генеральний директор агентства "Кредит-Рейтинг" навів статистику: усього за час існування агентства цільовим облігаціям на загальну суму 23 млрд. грн. було визначено 335 рейтингів, і 298 з них перебувають у спекулятивній категорії. "Визначення рейтингу на рівні uaAAA у сфері будівництва, безумовно, є новим стандартом, новою точкою відліку для оцінки кредитоспроможності компаній у цій сфері", - зазначив С. Дубко.

С. Дубко підкреслив, що одним з головних факторів, що впливають на визначення рейтингу, є інформаційна відкритість компанії: "Кредитні рейтинги найчастіше залежать від рівня розкриття інформації. На жаль, нездатність українських компаній більш докладно розповісти про групи, в яких вони беруть участь, призводить до того, що рейтинги виявляються не настільки високими. У даному ж випадку ми говоримо про високий рівень інформаційної відкритості".

Крім того, на визначення найвищого рейтингу істотно вплинуло надання емітенту всебічної підтримки з боку групи компаній BSG, що має більш ніж 60-річний досвід роботи на міжнародних ринках алмазів, інвестицій, металів, інжинірингу, нафти, газу й енергетики, переробного виробництва та нерухомості.

Генеральний директор Seven Hіlls Арі Шварц заявив про довгострокові плани компанії: "Ми прийшли в Україну надовго, й інвестування в будівництво для нас становить серйозний інтерес. Іноземна компанія, що приходить на український ринок, повинна пристосуватися, дізнатись про місцеві умови, законодавство. Думаю, що нам успішно вдалося пройти цю стадію, і коли ми будемо здавати в експлуатацію перші квартири житлового комплексу, це буде означати, що ми успішно пройшли випробування".

Оцінюючи визначення рейтингу найвищої категорії, пан Шварц зазначив, що результат виявився передбачуваним: "Ми очікували високої оцінки, оскільки інші компанії, які входять у нашу групу, у всіх інших країнах також одержують високі рейтинги. Для нас було важливо те, що ми одержали найвищий можливий рейтинг: це ставить певний штамп, знак якості. Це говорить нашим клієнтам про те, що компанія, куди вони інвестували свої гроші, має достатньо фінансових ресурсів, серйозний досвід, і, зрештою, виконає всі свої обіцянки".

Київ і Україну генеральний директор Seven Hіlls оцінює як перспективний ринок, на якому надалі варто працювати, за словами пана Шварца, "більш агресивно", керуючись рішенням керівництва компанії розширити обсяги інвестицій у країни колишнього СРСР.

Марина Проценко
Директор департаменту інформації та комунікацій

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути