Головна »  Події »  Прес-конференції »  VІІ міжнародний інвестиційний форум "ЄВРО-2012: Україна, уперед!"

VІІ міжнародний інвестиційний форум "ЄВРО-2012: Україна, уперед!"

09.10.2007


Агентство "Кредит-Рейтинг" взяло участь у Львівському інвестиційному форумі.

Львів одне з міст України,  в якому у 2012 році пройде фінальна частина чемпіонату Європи з футболу). Для успішного проведення заходів місту необхідно залучити близько 4 млрд. грн. інвестиційних ресурсів. 4-5 жовтня у Львові відбувся VІІ міжнародний інвестиційний форум "ЄВРО-2012: Україна, уперед!", проведення якого, на думку організаторів, буде сприяти встановленню ділових відносин між владою, українськими та іноземними інвесторами, місцевими підприємствами, фінансовими та банківськими установами.

У межах форуму відбулися конференції і круглі столи, присвячені залученню інвестицій у розвиток інфраструктури, туризму, готелів й інноваційних технологій, будівництву аеропорту та стадіону. Представники агентства "Кредит-Рейтинг" брали участь у роботі круглого столу "Залучення промислових інвесторів: проблеми та перспективи". Заступник генерального директора агентства "Кредит-Рейтинг" Григорій Перерва у своєму виступі розповів, яким чином кредитні рейтинги сприяють підвищенню інвестиційної привабливості регіонів і підприємств.

Як свідчить світова практика, наявність неупередженої та об'єктивної оцінки може зіграти ключову роль у прийнятті інвестиційних рішень. Іноземні інвестори, а віднедавна і вітчизняні, у цьому випадку віддають перевагу кредитному рейтингу. "Інвестори починають формувати рейтингову культуру на ринку цінних паперів, вимагаючи від емітентів демонстрації результатів незалежної рейтингової оцінки", - вважає Г. Перерва. За його словами, професійні інвестори використовують кредитні рейтинги для попередньої структуризації емітентів за групами ризику, а також для полегшення процедури моніторингу фінансового стану позичальника. Крім того, завдяки рейтингуванню, створюються умови для виходу на ринок непрофесійних інвесторів, у яких немає можливості самостійно оцінити ризики вкладень.

"Кредитні рейтинги позитивно впливають на інвестиційну привабливість регіонів, - розповів Г. Перерва. - Підвищується прозорість фінансових ринків, створюється система координат для універсальної оцінки вкладень у цінні папери, поліпшуються стандарти розкриття інформації про позичальників і об'єкти інвестування".

 

Марина Проценко
Директор департаменту інформації та комунікацій