Головна »  Події »  Прес-конференції »  «Кредит-Рейтинг» взяв участь у міжнародній журналістській конференції

«Кредит-Рейтинг» взяв участь у міжнародній журналістській конференції

26.04.2011

20 квітня в Міжнародному інституті менеджменту пройшла конференція «Актуальні питання професійної журналістики в часи стрімкого розвитку нових медіа», яка була організована Українською Асоціацією видавців періодичної преси.

Основною метою заходу стало обговорення сучасних аспектів розвитку українських ЗМІ: як в умовах розвитку ринкової економіки змінюються основні функції вітчизняних засобів масової інформації - інформування та коментування, а також чи буде забезпечена функція контролю над інститутами влади в країні. Окремо учасники конференції зупинилися на законодавчих питаннях захисту професії журналіста в сучасному суспільстві та обговорили соціальну роль української преси.

Під час заходу організатори провели панельну дискусію, модератором якої виступив відомий український журналіст, ведучий програми «Свобода слова» на каналі ICTV Андрій Куликов. Він запросив експертів розглянути внесок журналістики у розвиток сучасного суспільства. Протягом двох годин перед аудиторією виступали - Сергій Круглик, директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків Національного Банку України, Станіслав Дубко, генеральний директор рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг», Олексій Погорєлов, генеральний директор Української Асоціації видавців періодичної преси (УАВПП), Катерина М'яснікова, виконавчий директор Незалежної Асоціації телерадіомовників, Кай Хельфріц (Kai Helfritz), директор Академії VDZ (Берлін) та Ірина Войнаровська, генеральний директор газети «Комсомольская правда в Україні».

Особливу увагу під час панельної дискусії було приділено питанням формування в країні професійної ділової журналістики. Як заявив Станіслав Дубко: «Протягом багатьох років наше рейтингове агентство в щоденному режимі працює зі ЗМІ, і ми можемо з упевненістю констатувати - формування сегменту української ділової журналістики проходить успішно. З'явився пул журналістів з питань економіки, які професійно розуміються на темі, вони знають суть питання і можуть оперативно залучити експертів для висвітлення важливих економічних подій».


Окремо хочеться відзначити процес зміни українського бізнесу - він стає більш відкритим, але це дуже нелегкий і тривалий процес, і тут важлива роль відведена вітчизняним ЗМІ - без їх наполегливості й завзятості важко добитися прозорості вітчизняних підприємств і компаній корпоративного та фінансового секторів.

Місія агентства «Кредит-Рейтинг» багато в чому збігається із завданням сучасної ділової журналістики - забезпечити підвищення стандартів розкриття інформації та прозорості економічних процесів.

Для отримання більш докладної інформації:
Департамент зі зв'язків з громадськістю, Аркадій Поляк, тел. (044) 490-25-50
APolyak@credit-rating.com.ua