Головна »  Події »  Новини агентства »  Випускам облігацій ТОВ «ТИАРА» визначено кредитний рейтинг uaBB

Випускам облігацій ТОВ «ТИАРА» визначено кредитний рейтинг uaBB

09.01.2008

Сьогодні незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про визначення довгострокового кредитного рейтингу uaBB випускам іменних цільових облігацій (серія В та серія С) ТОВ "ТИАРА" (м. Бориспіль) на суму 26 млн. грн. та 21 млн. грн. відповідно, терміном обігу 3 роки. Основним напрямом діяльності компанії є інвестиційно-будівельна. Наразі ТОВ "ТИАРА" як замовник реалізує проекти будівництва пяти будинків у м. Борисполі та одного будинку у м. Переяслав-Хмельницькому. У ході аналізу агентство використовувало фінансову звітність ТОВ "ТИАРА" за 2002-2006 рр. та 9 місяців 2007 р., а також внутрішню інформацію, надану емітентом у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBB характеризується кредитоспроможністю нижчою ніж достатня порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Висока залежність рівня кредитоспроможності від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Фактори, що сприяють підвищенню кредитного рейтингу:

  • існування досвіду реалізації проектів будівництва житлових будинків: емітентом введено в експлуатацію чотири житлові будинки загальною площею 16,3 тис. кв. м, ще два будинки загальною площею 7,9 тис. кв. м  перебувають на стадії введення в експлуатацію;
  • емітент здійснює будівництво житлових будинків у місті-супутнику м. Києва м. Борисполі, попит на житлові та нежитлові приміщення в якому зростає разом із зростанням попиту в столиці.

Фактори, що обмежують підвищення кредитного рейтингу:

  • відсутність у емітента досвіду погашення цільових облігацій шляхом надання приміщень їх власникам;
  • погашення випуску облігацій серії В відбуватиметься шляхом передачі квартир житлового будинку у м. Борисполі по вул. Головатого, 71б, випуску облігацій
    серії С квартир житлового будинку у м. Переяслав-Хмельницький по
    вул. Кірова, 6, зведення яких перебуває на початковій стадії;
  • номінальний обсяг двох випусків облігацій (47 млн. грн.) значно перевищує розмір власного капіталу емітента станом на 30.09.2007 р. (0,4 млн. грн.);
  • неврегульованість і мінливість системи законодавчого регулювання та оподаткування операцій, повязаних з будівництвом та залученням фінансування.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за національною рейтинговою шкалою, наведено на в інформаційних системах REUTERS і BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Інформаційно-аналітичний департамент, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
info@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Дмитро Задесенець, тел.: (044) 490-25-50
DZadesenets@credit-rating.com.ua