Головна »  Події »  Новини агентства »  Запланованому випуску облігацій ТОВ «Град Інвест» визначено кредитний рейтинг uaB

Запланованому випуску облігацій ТОВ «Град Інвест» визначено кредитний рейтинг uaB

15.09.2008

Сьогодні незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про визначення довгострокового кредитного рейтингу uaB запланованому випуску іменних цільових облігацій (серії А-С) ТОВ "Град Інвест" (м. Київ) на суму 264,2 млн. грн. терміном обігу 3,5 роки. Основним напрямом діяльності компанії є інвестиційно-будівельна. Наразі ТОВ "Град Інвест" реалізує проект будівництва житлово-офісного комплексу з вбудовано-прибудованими торговельними приміщеннями, закладами громадського харчування та підземною автостоянкою у м. Києві. У ході аналізу агентство використовувало фінансову звітність ТОВ "Град Інвест" за 2005-2007 рр. та І півріччя 2008 р., а також внутрішню інформацію, надану емітентом у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaB характеризується низькою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Дуже висока залежність рівня кредитоспроможності від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Фактори, що сприяють підвищенню кредитного рейтингу:

  • участь в проекті будівництва житлово-офісного комплексу з вбудовано-прибудованими торговельними приміщеннями, закладами громадського харчування та підземною автостоянкою по вул. М. Островського, 40 у м. Києві (приміщення в якому мають бути передані за запланованим випуском облігацій) генпідрядника ЗАТ "Київська будівельна компанія "Київбудком", яке має значний досвід діяльності в будівельній сфері.

Фактори, що обмежують підвищення кредитного рейтингу:

  • відсутність у емітента досвіду реалізації інвестиційно-будівельних проектів, а також погашення цільових облігацій шляхом надання приміщень їх власникам;
  • значне перевищення обсягу запланованого випуску облігацій (264,2 млн. грн.) над активами (13,5 млн. грн.) та власним капіталом емітента (2,3 млн. грн.) станом на 30.06.2008 р.;
  • початкова стадія реалізації проекту будівництва житлово-офісного комплексу в м. Києві;
  • неврегульованість і мінливість системи законодавчого регулювання та оподаткування операцій, пов`язаних з будівництвом та залученням фінансування.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS та BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Олена Кучерява, тел.: (044) 490-25-50
EKucheryavaya@credit-rating.com.ua