Головна »  Події »  Новини агентства »  Кредитні рейтинги ВАТ «Кіровоградобленерго», ВАТ «ЕК «Севастопольенерго» та ВАТ «ЕК «Житомиробленерго» внесено до Контрольного списку рейтингів

Кредитні рейтинги ВАТ «Кіровоградобленерго», ВАТ «ЕК «Севастопольенерго» та ВАТ «ЕК «Житомиробленерго» внесено до Контрольного списку рейтингів

11.03.2009

Сьогодні незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про внесення до Контрольного списку рейтингів з прогнозом негативний довгострокових кредитних рейтингів ВАТ "Кіровоградобленерго" та двох випусків відсоткових облігацій (серії А и В) на загальну суму 125 млн. грн. (кредитні рейтинги uaBBB); ВАТ "ЕК "Севастопольенерго" та двох випусків відсоткових облігацій (серії А и В) на загальну суму 110 млн. грн. (кредитні рейтинги uaBBB+); а також випуску відсоткових облігацій (серія В) ВАТ "ЕК "Житомиробленерго" на суму 100 млн. грн. (кредитний рейтинг uaBBB).

Внесення в Контрольний список викликано невизначеністю щодо умов домовленостей з інвесторами про реструктуризацію заборгованостей за пред`явленими 02.03.2009 р. до оферти відсотковими облігаціями ВАТ "Кіровоградобленерго" (серія В), ВАТ "ЕК "Севастопольенерго" (серія В) і ВАТ "ЕК "Житомиробленерго" (серія В). Поручителем за всіма трьома випусками облігацій виступає ВАТ "Готель "Прем`єр Палац".

Прогноз негативний означає, що у випадку недосягнення домовленостей з інвесторами відносно реструктуризації заборгованостей за пред`явленими 02.03.2009 р. до оферти відсотковими облігаціями ВАТ "Кіровоградобленерго" (серія В), ВАТ "ЕК "Севастопольенерго" (серія В) і ВАТ "ЕК "Житомиробленерго" (серія В) кредитні рейтинги можуть бути знижені.

Виключення кредитних рейтингів з Контрольного списку та їхній подальший перегляд прямо залежить від умов досягнутих домовленостей із власниками облігацій і своєчасності виконання взятих на себе зобов`язань у подальшому.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBB характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов. Знаки "+" і "-" позначають проміжні категорії рейтингу щодо основних категорій (рівнів).

Негативний прогноз вказує на можливість зниження рейтингу протягом року при збереженні негативних тенденцій і реалізації поточних ризиків.

Контрольний список рейтингів призначений для інформування учасників фінансового ринку України про можливі зміни рейтингів у короткостроковому періоді. Внесення рейтингу в список означає, що наразі Агентство розглядає питання про зміну рейтингу у зв`язку з подіями або тенденціями, що розвиваються, і які можуть істотно вплинути на кредитоспроможність власника цього рейтингу.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS та BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Дмитро Мельник , тел.: (044) 490-25-50
DMelnik@credit-rating.com.ua