Головна »  Події »  Новини агентства »  Кредитний рейтинг випуску облігацій ДП «135 Домобудівельний комбінат» ТОВ «Реноме» знижено до рівня uaССС

Кредитний рейтинг випуску облігацій ДП «135 Домобудівельний комбінат» ТОВ «Реноме» знижено до рівня uaССС

25.06.2009

Сьогодні незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про зниження довгострокового кредитного рейтингу випуску цільових облігацій (серії А) ДП "135 Домобудівельний комбінат" ТОВ "Реноме" (м. Київ) на суму 15,5 млн. грн. терміном обігу 2 роки з рівня uaВ+ до рівня uaССС. Прогноз рейтингу змінено на стабільний. Основним напрямком діяльності компанії є будівництво та виробництво залізобетонних виробів та конструкцій. Наразі компанія реалізує проект будівництва двох житлових будинків у с. Горбанівка Полтавської області. У ході аналізу агентство використовувало фінансову звітність емітента за ІV квартал та 2008 р. в цілому, а також внутрішню інформацію, надану емітентом у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaCCC характеризується дуже низькою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Існує потенційна імовірність дефолту.

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що сприяють підвищенню кредитного рейтингу:

  • досвід реалізації інвестиційно-будівельних проектів на правах підрядника: у 2007 р. було введено в експлуатацію ІІ чергу житлового будинку по вул. Жовтневої революції, 1 загальною площею квартир 4 348,54 кв. м;
  • ступінь будівельної готовності житлового будинку по вул. Горбанівській у с. Горбанівка Полтавської області (станом на 31.12.2008 р. складає 35,5%), приміщення в якому мають бути передані за випуском цільових облігацій серії А.

Фактори, що обмежують підвищення кредитного рейтингу:

  • відсутність в емітента досвіду погашення цільових облігацій шляхом надання приміщень їх власникам;
  • затримка будівництва житлового будинку по вул. Горбанівській у с. Горбанівка Полтавської області терміном до одного року;
  • негативні тенденції на ринку нерухомості України;
  • неврегульованість та мінливість системи законодавчого регулювання та оподаткування операцій, пов`язаних з будівництвом та залученням фінансування.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS і BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Андрій Кулик, тел.: (044) 490-25-50
AKulik@credit-rating.com.ua