Головна »  Події »  Новини агентства »  Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ "СЦ "Чорноморець" підвищено до рівня uaВВВ-

Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ "СЦ "Чорноморець" підвищено до рівня uaВВВ-

29.12.2009

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підвищення довгострокового кредитного рейтингу випуску іменних відсоткових облігацій (серія А) ТОВ «Сервісний центр «Чорноморець» (м. Одеса) на суму 5 млн. грн. терміном обігу до 28.03.2012 р. з рівня uaВВ до рівня uaВВВ-. Прогноз рейтингу – стабільний. Основним напрямом діяльності компанії є підприємницька діяльність, пов’язана з посередницькими операціями в торгівлі, а також із здаванням у найм власних приміщень торговельного комплексу. Наразі компанія фінансує проект купівлі, реконструкції і будівництва мережі торгівельних, складських, обслуговуючих та паркувальних комплексів у м. Одесі. Для оновлення кредитного рейтингу агентство використовувало фінансову звітність ТОВ «СЦ «Чорноморець» за ІІІквартал та 9 місяців 2009р. загалом, а також внутрішню інформацію, надану емітентом у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBB характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов. Знаки "+" і "-" позначають проміжні категорії рейтингу відносно основних категорій (рівнів).

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що сприяють підвищенню кредитного рейтингу:

  • наявність поруки від 05.09.2006 р. за випуском облігацій серії А від АТ«ІМЕКСБАНК» (станом на поточну дату кредитний рейтинг боргового інструменту АТ«ІМЕКСБАНК» визначено на рівні uaВВВ-, прогноз – стабільний);

Фактори, що обмежують підвищення кредитного рейтингу:

  • ризики, що пов'язані з перерозподілом коштів всередині групи компаній;
  • низький рівень інформаційної відкритості емітента.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS та BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Андрій Кулик, тел.: (044) 490-25-50
AKulik@credit-rating.com.ua