Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ГК «ЯРОВІТ» підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «ІНГ Банк Україна» підтверджено на рівні uaAAА Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

31.03.2010

Рейтинг депозитів – ефективний інструмент, який дозволяє повернути довіру до банків

26 березня 2010 року в Прес-центрі Асоціації українських банків відбувся круглий стіл на тему "Відновлення довіри клієнтів до банків". Як зазначив у своїй доповіді генеральний директор агентства «Кредит-Рейтинг» Станіслав Дубко, одним із ефективних інструментів, який дозволяє повернути втрачену під впливом кризи довіру вкладників до банків, є рейтинг надійності банківських вкладів (депозитів). Такий аналітичний інструмент був розроблений агентством «Кредит-Рейтинг» спеціально для населення, з метою допомогти зробити свідомий вибір щодо розміщення депозитного вкладу в банківській установі. За даними агентства, банки, які публічно розкрили інформацію про свої рейтинги депозитів, за 2009 рік отримали 15% приріст депозитної бази, тоді як цей показник за банківською системою в цілому знизився на 2%.

Як відзначили учасники круглого столу, однією із проблем, що існує на ринку, є надлишок у ЗМІ непрофесійної інформації та оцінок банків, які грунтуються на аналізі публічно доступної інформації. На думку Станіслава Дубко, тоді як рейтингові агентства мають доступ до повної внутрішньої інформації банку для визначення об'єктивних рейтингів, ЗМІ намагаються ранжирувати банки за їх надійністю виключно на основі публічних даних, що дуже часто вводить читачів в оману. Вкрай важливо, щоб в рамках АУБ здійснювалася робота щодо інформування населення про можливості й обмеження використання тих або інших рейтингів банків.

Організаторами круглого столу виступила Асоціація українських банків за підтримки Агентства з міжнародного розвитку США (USAІD). Захід було підготовлено для керівників департаментів маркетингу і PR, стратегічного розвитку, роздрібного і корпоративного сектору комерційних банків. На круглому столі з доповідями також виступили директор аналітичної групи "Центр" Владимир Леонов, віце-президент Української Ліги по зв'язках з громадськістю і керуючий партнер агентства "PR-Servіce" Олена Дерев’янко, співвласник і директор з маркетингу компанії Mark Tapley Антоніна Армашула.

Агентство «Кредит-Рейтинг» працює на українському ринку з 2001 року і спеціалізується на визначенні кредитних рейтингів за національною шкалою. З початку своєї діяльності на українському ринку агентство «Кредит-Рейтинг» визначило 1081 кредитний рейтинг, а також 1 рейтинг корпоративного управління, 83 рейтинги надійності депозитів і 2 рейтинги надійності страхових компаній.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS та BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути