Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитні рейтинги АТ «ТАСКОМБАНК» підтверджено на рівні uaААA Кредитний рейтинг АТ «БАНК «ГРАНТ» підтверджено на рівні uaАА Кредитний рейтинг АТ «МІБ» підтверджено на рівні uaВВВ+ Кредитний рейтинг Публічного акціонерного товариства «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» підтверджено на рівні uaАА+ Кредитний рейтинг АТ «Ідея Банк» підтверджено на рівні uaAА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг АТ «ПУМБ» підтверджено на рівні uaААА Кредитні рейтинги АТ «БАНК «АВАНГАРД» підтверджено на рівні uaAAА Рейтинг ПрАТ СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ІНТЕР-ПОЛІС» підтверджено на рівні uaA

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

16.06.2010

Кредитний рейтинг міста Енергодар підвищено до рівня uaА+

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підвищення довгострокового кредитного рейтингу м. Енергодар та кредитного рейтингу випуску відсоткових облігацій Енергодарської міської ради на суму 10млн. грн. терміном обігу 5 років з рівня uaА до рівня uaА+. Прогноз рейтингів – стабільний. При оновленні кредитного рейтингу агентство використовувало соціально-економічні та фінансові показники міста за 2009 р., а також іншу інформацію, надану міською радою.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaA характеризується високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності означає чутливість до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов. Знаки «+» і «–» позначають проміжні категорії рейтингу відносно основних категорій (рівнів).

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що сприяють підвищенню кредитного рейтингу:

  • зростання доходної частини бюджету міста у 2009р. та високий рівень бюджетної забезпеченості міста, порівняно з іншими містами України з аналогічним адміністративно-територіальним статусом та сумірною чисельністю населення: розрахунковий обсяг доходів загального фонду бюджету без урахування трансфертів на одного мешканця складає у 2009 р. 2759,6 грн. (у 2008р. – 2658,3 грн.);
  • високий рівень ліквідності бюджету та відсутність залежності бюджету міста від залучення позичок з єдиного казначейського рахунку;
  • · відсутність прямого боргу станом на 01.01.2010 р.;
  • позитивна динаміка соціального розвитку міста у 2009 р.: збільшенням середньомісячної заробітної плати на 5,1% до 3267,2 грн., що перевищує загальноукраїнський показник у 1,7рази; та збереження високої питомої ваги середньооблікової чисельності зайнятих у загальній чисельності наявного населення міста – 41,4%.

Фактори, що обмежують підвищення кредитного рейтингу:

  • монофункціональність економіки міста та значний рівень залежності бюджету від діяльності ВП «Запорізька АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» та Запорізька ТЕС ВАТ«Дніпроенерго», які за підсумками 2009р. формували більше ніж 80% доходної частини загального фонду бюджету міста без урахування трансфертів.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS і BLOOMBERG.

Для отримання докладнішої інформації:
Департамент інформації та комунікацій, Марина Проценко, тел.: (044) 490-25-50
mailto:info@credit-rating.com.ua

Профільний аналітичний відділ, Олена Самойлова, тел.: (044) 490-25-50
mailto:OShubina@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути