Головна »  Події »  Новини агентства »  Кредитний рейтинг міста Енергодар підвищено до рівня uaА+

Кредитний рейтинг міста Енергодар підвищено до рівня uaА+

16.06.2010

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підвищення довгострокового кредитного рейтингу м. Енергодар та кредитного рейтингу випуску відсоткових облігацій Енергодарської міської ради на суму 10млн. грн. терміном обігу 5 років з рівня uaА до рівня uaА+. Прогноз рейтингів – стабільний. При оновленні кредитного рейтингу агентство використовувало соціально-економічні та фінансові показники міста за 2009 р., а також іншу інформацію, надану міською радою.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaA характеризується високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності означає чутливість до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов. Знаки «+» і «–» позначають проміжні категорії рейтингу відносно основних категорій (рівнів).

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що сприяють підвищенню кредитного рейтингу:

  • зростання доходної частини бюджету міста у 2009р. та високий рівень бюджетної забезпеченості міста, порівняно з іншими містами України з аналогічним адміністративно-територіальним статусом та сумірною чисельністю населення: розрахунковий обсяг доходів загального фонду бюджету без урахування трансфертів на одного мешканця складає у 2009 р. 2759,6 грн. (у 2008р. – 2658,3 грн.);
  • високий рівень ліквідності бюджету та відсутність залежності бюджету міста від залучення позичок з єдиного казначейського рахунку;
  • · відсутність прямого боргу станом на 01.01.2010 р.;
  • позитивна динаміка соціального розвитку міста у 2009 р.: збільшенням середньомісячної заробітної плати на 5,1% до 3267,2 грн., що перевищує загальноукраїнський показник у 1,7рази; та збереження високої питомої ваги середньооблікової чисельності зайнятих у загальній чисельності наявного населення міста – 41,4%.

Фактори, що обмежують підвищення кредитного рейтингу:

  • монофункціональність економіки міста та значний рівень залежності бюджету від діяльності ВП «Запорізька АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» та Запорізька ТЕС ВАТ«Дніпроенерго», які за підсумками 2009р. формували більше ніж 80% доходної частини загального фонду бюджету міста без урахування трансфертів.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS і BLOOMBERG.

Для отримання докладнішої інформації:
Департамент інформації та комунікацій, Марина Проценко, тел.: (044) 490-25-50
mailto:info@credit-rating.com.ua

Профільний аналітичний відділ, Олена Самойлова, тел.: (044) 490-25-50
mailto:OShubina@credit-rating.com.ua