Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ГК «ЯРОВІТ» підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «ІНГ Банк Україна» підтверджено на рівні uaAAА Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

29.12.2010

Кредитний рейтинг випуску облігацій ПП «Сєнтябрь» знижено до рівня uaССС

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про зниження довгострокового кредитного рейтингу випуску іменних цільових облігацій (серія А) ПП«Сєнтябрь» (м. Харків) на суму 30,6 млн. грн. з рівня uaВ- до рівня uaССС. Прогноз рейтингу – стабільний. Основним напрямом діяльності компанії є інвестиційно-будівельний. Наразі компанія реалізує проект будівництва житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями культурно-побутового, адміністративного призначення та торговельного центру з підземним паркінгом та гостьовою автостоянкою у м. Харкові. Для оновлення агентство використовувало фінансову звітність ПП«Сєнтябрь» за ІІІ квартал та 9 місяців 2010 р., а також внутрішню інформацію, надану емітентом у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaCCC характеризується дуже низькою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Потенційна вірогідність дефолту.

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • ступінь будівельної готовності (33,5%) житлового комплексу по вул.Шевченка (район вул. Саперної) у м. Харкові (приміщення в якому мають бути передані за випуском цільових облігацій серії А).

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:

  • призупинення робіт зі зведення житлового комплексу по вул. Шевченка (район вул.Саперної) у м. Харкові;
  • від’ємне значення власного капіталу (станом на 30.09.2010 р. власний капітал становив (-) 11,3 млн. грн.) внаслідок збиткової діяльності емітента протягом останніх років;
  • відсутність у емітента досвіду реалізації інвестиційно-будівельних проектів, а також погашення цільових облігацій шляхом надання приміщень їх власникам;
  • перебування ринку нерухомості України в стані стагнації;
  • неврегульованість і мінливість системи законодавчого регулювання та оподаткування операцій, пов’язаних з будівництвом та залученням фінансування.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS та BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Андрій Кулик, тел.: (044) 490-25-50
AKulik@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути