Головна »  Події »  Новини агентства »  ПАТ «ІНГ Банк Україна» визначено кредитний рейтинг uaААА

ПАТ «ІНГ Банк Україна» визначено кредитний рейтинг uaААА

15.03.2011

Сьогодні рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про визначення довгострокового кредитного рейтингу ПАТ «ІНГ Банк Україна» (м. Київ) на рівні uaААА з прогнозом стабільний. Для визначення кредитного рейтингу агентство використовувало фінансову звітність банку за 2009-2010 рр., а також внутрішню інформацію, надану банком в ході рейтингового процесу.

Агентство «Кредит-рейтинг» вперше в своїй історії визначило українському банку кредитний рейтинг найвищого рівня. Всього з 2003 року агентство визначило 105 кредитних рейтингів банківським установам України і 62 кредитні рейтинги окремим випускам банківських облігацій. Наразі клієнтами агентства є 73 банки.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaААА характеризується найвищою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • наявність підтримки з боку акціонера, що входить до складу Групи ING, однієї з
    20 найбільших фінансових установ світу;
  • високий рівень капіталізації банку та наявність дешевої ресурсної бази, що дає можливості підтримувати конкурентні позиції на фінансовому ринку;
  • високі показники ефективності діяльності;
  • ефективна система управління ризиками, що забезпечує високу якість активів.

Довідка: ING - це всесвітня фінансова група з 150-річною історією, яка пропонує банківські та страхові послуги, інвестиційні та пенсійні програми. ING є однією з 20 найбільших фінансових установ світу з 85 млн. клієнтів в 50 країнах світу. В фінансовій установі працюють близько
100 тисяч співробітників.

ING Bank працює в Україні більше 17 років. У 1994 році ING Bank N.V. відкрив представництво в Києві, а в грудні 1997 року був зареєстрований як банк з 100% іноземним капіталом.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено на інтернет-сайті в інформаційних системах REUTERS та BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua 
Профільний аналітичний відділ, Андрій Коноплястий, тел.: (044) 490-25-50
AKonoplyastiy@credit-rating.com.ua