Головна »  Події »  Новини агентства »  Кредитний рейтинг АО «МІСТО БАНК»» підвищено до рівня uaВВB-

Кредитний рейтинг АО «МІСТО БАНК»» підвищено до рівня uaВВB-

29.04.2011

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підвищення довгострокового кредитного рейтингу АТ «МІСТО БАНК» (м. Одеса) з рівня uaВВ до рівня uaВВB-. Прогноз рейтингу - стабільний. Для оновлення кредитного рейтингу агентство використовувало фінансову звітність АТ «МІСТО БАНК», а також внутрішню інформацію, надану банком у ході рейтингового процесу. Підвищення рівня кредитного рейтингу банку зумовлено покращенням показників його капіталізації та ліквідності.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBВ характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.Знаки «+» та «-» позначають проміжні категорії рейтингу відносно основних категорій (рівнів).

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • покращення показників ліквідності та капіталізації;
  • збалансованість активів та пасивів за строками до погашення.

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:

  • слабкі ринкові позиції банківської установи та низька диверсифікація джерел доходів;
  • концентрація кредитного портфеля за основними позичальниками, що зумовлює залежність Банку від фінансового стану невеликого числа його клієнтів і може негативно вплинути на показники ліквідності та капіталізації Банку;
  • збиткова діяльність, що обумовлено погіршенням якості активів;
  • значна концентрація ресурсної бази за основними кредиторами, що обмежує фінансову гнучкість Банку та підвищує ризик ліквідності;
  • низька ділова активність і збереження складної ситуації в окремих галузях економіки, що обмежує платоспроможний попит на кредитування та негативно впливає на фінансові показники Банку.

Рейтингова історія АТ «МІСТО БАНК»

Інформацію щодо всіх кредитних рейтингів, визначених агентством «Кредит-Рейтинг», наведено в інформаційних системах REUTERS и BLOOMBERG.

Для одержання детальнішої інформації:
Департамент інформації та комунікації, Марина Проценко, тел. (044) 490-25-50
MProtsenko@credit-rating.com.ua
Профільний аналітичний відділ, Андрій Коноплястий, тел.: (044) 490-25-50
AKonoplyastiy@credit-rating.com.ua