Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ГК «ЯРОВІТ» підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «ІНГ Банк Україна» підтверджено на рівні uaAAА Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

17.04.2015

Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ Проектно-будівельна фірма «РІКА» підтверджено на рівні uaССС

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підтвердження кредитного рейтингу випуску іменних цільових облігацій ТОВ Проектно-будівельна фірма «РІКА» (м. Чернівці) (серії А-S) на суму 75,15 млн. грн. на рівні uaССС. Прогноз рейтингу – стабільний. Основним напрямом діяльності компанії є виробництво та реалізація товарного бетону, а також інвестиційно-будівельна. Для оновлення кредитного рейтингу агентство використовувало фінансову звітність ТОВ Проектно-будівельна фірма «РІКА» за ІVквартал та 2014 р. у цілому, а також внутрішню інформацію, надану емітентом у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaCCC характеризується дуже низькою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Існує потенційна ймовірність дефолту.

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Кредитні рейтинги uaCCC, uaCC, uaC передбачають, що у випадку затримки реалізації будівельного проекту, під який випущені емітентом цільові облігації, відстрочка їх повного погашення може перевищити 12 місяців після кінцевого терміну, зафіксованого у випуску.

Фактори, що сприяють підвищенню кредитного рейтингу:

  • наявність у ТОВ ПБФ «РІКА» значного досвіду реалізації будівельних проектів житлової та комерційної нерухомості;
  • введення в експлуатацію житлових будинків, які входять до складу житлового комплексу по вул. Руській, 219 у м. Чернівцях, приміщення в якому мають бути передані за випуском відповідних серій цільових облігацій.

Фактори, що обмежують підвищення кредитного рейтингу:

  • перенесення терміну введення в експлуатацію житлового комплексу, що призвело до несвоєчасного виконання зобов’язань емітента;
  • збереження складної ситуації на ринку нерухомості, низький рівень платоспроможного попиту з боку населення, а також повільні темпи відновлення будівельної галузі України;
  • неврегульованість та мінливість системи законодавчого регулювання та оподаткування операцій, пов’язаних з будівництвом та залученням фінансування.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для одержання детальнішої інформації звертайтесь, будь-ласка:

Профільний аналітичний відділ, Олексій Чорноротов, тел.: (044) 490-25-50 AChernorotov@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути