Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ГК «ЯРОВІТ» підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «ІНГ Банк Україна» підтверджено на рівні uaAAА Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

26.05.2015

Рейтинг ПУАТ «ФІДОБАНК» знижено до рівня uaBBB та змінено прогноз на негативний

Сьогодні незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про зниження довгострокового кредитного рейтингу ПУАТ "ФІДОБАНК» (м. Київ) до рівня uaВВВ. Прогноз рейтингу змінено на негативний. Рейтинг надійності банківських вкладів (депозитів) знижено до рівня «3». При оновленні рейтингів агентство використовувало фінансову звітність банку за 2013-2014 рр. та І квартал 2015 р., а також внутрішню інформацію, надану банком в ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaВВВ характеризується ДОСТАТНЬОЮ кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Негативний прогноз вказує на можливість зниження рейтингу протягом року при збереженні негативних тенденцій і реалізації поточних ризиків.

Рейтинг надійності банківських вкладів «3» означає, що надійність банку перебуває на середньому рівні. В результаті впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних чинників можливе виникнення проблем із своєчасним поверненням депозитних вкладів.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • очікуване збільшення обсягу статутного капіталу;
  • суттєвий обсяг коштів, залучених від пов’язаних сторін;
  • залучення довгострокового фінансування, а саме – коштів на умовах субординованого боргу;
  • диверсифікація ресурсної бази за джерелами залучення;
  • відкритість та прозорість.

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:

  • порушення нормативів ліквідності;
  • погіршення якості клієнтського кредитного портфеля;
  • концентрація ресурсної бази за основними кредиторами, що обмежує фінансову гнучкість та підвищує чутливість до ризику ліквідності;
  • чутливість до кредитного та валютного ризиків, що зумовлена концентрацією клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками та його валютною структурою;
  • чутливість до ринкового ризику, що насамперед зумовлено значним обсягом інвестицій в цінні папери (перевищує основний капітал) та концентрацією портфеля цінних паперів за основними емітентами;
  • низькі показники ефективності діяльності, що зумовлено обмеженими можливостями управління операційною ефективністю;
  • вплив негативних чинників на фінансовий ринок і невисока та нестабільна ділова активність в окремих секторах економіки, що може призвести до погіршення показників діяльності Банку.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для одержання більш детальної інформації звертайтесь, будь-ласка:
Профільний аналітичний відділ, Галина Вінник, тел.: (044) 490-25-50
GVinnik@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути