Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитні рейтинги АТ «ТАСКОМБАНК» підтверджено на рівні uaААA Кредитний рейтинг АТ «БАНК «ГРАНТ» підтверджено на рівні uaАА Кредитний рейтинг АТ «МІБ» підтверджено на рівні uaВВВ+ Кредитний рейтинг Публічного акціонерного товариства «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» підтверджено на рівні uaАА+ Кредитний рейтинг АТ «Ідея Банк» підтверджено на рівні uaAА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг АТ «ПУМБ» підтверджено на рівні uaААА Кредитні рейтинги АТ «БАНК «АВАНГАРД» підтверджено на рівні uaAAА Рейтинг ПрАТ СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ІНТЕР-ПОЛІС» підтверджено на рівні uaA

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

30.06.2015

Рейтинги Харківського державного авіаційного виробничого підприємства оновлені

Сьогодні незалежне рейтингове агентство "Кредит-рейтинг" оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (м.Харків) на рівні uaС та довгострокового кредитного рейтингу випуску іменних відсоткових облігацій (серії А-G) підприємства на суму 1,6 млрд.грн. на рівні uaССС. Прогноз рейтингів - негативний. Основними напрямами діяльності підприємства є виробництво літаків марки «Ан», а також гарантійне та сервісне обслуговування літаків власного виробництва, постачання агрегатів і запчастин. Для оновлення кредитних рейтингів агентство використовувало фінансову звітність Харківського державного авіаційного виробничого підприємства за ІІ півріччя та 2014 рік у цілому, а також внутрішню інформацію, надану підприємством у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaCCC характеризується дуже низькою кредитоспроможністю в порівнянні з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Існує потенційна вірогідність дефолту.

Згідно Національної рейтингової шкали рівень кредитного рейтингу uaС означає, що очікується дефолт позичальника за борговими зобов'язаннями.

Негативний прогноз вказує на можливість зниження рейтингу протягом року за умови збереження негативних тенденцій та реалізації поточних ризиків.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу ХДАВП:

  • стратегічне значення підприємства;

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу облігацій ХДАВП (серій A-G):

  • Гарантія Кабінету Міністрів України щодо забезпечення виконання зобов’язань за облігаційним випуском, за умови використання ХДАВП коштів, залучених від емісії облігацій на мету, визначену Наказом Міністерства промислової політики України від 30.06.2009р. №437;
  • стратегічне значення підприємства;

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу ХДАВП:

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу облігацій ХДАВП (серій A-G):

  • системний кризовий стан авіабудівної галузі України, що негативно впливає на діяльність ХДАВП;
  • затримка у виконанні зобов’язань за випуском облігацій;
  • високий рівень боргового навантаження;
  • збиткова діяльність протягом останніх років;
  • дефіцит обігових коштів, залежність від поставок комплектуючих матеріалів, що суттєво впливає на своєчасність виконання замовлень.

Повну історію рейтингу ХДАВП можна переглянути на сайті агентства.

Інформація про усі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, знаходиться на інтернет-сайті http://www.credit-rating.ua/, а також в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для отримання детальнішої інформації звертайтесь, будь ласка:

Профільний аналітичний відділ, Олексій Чорноротов, тел.: (044) 490-25-50

AChernorotov@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути