Головна »  Події »  Новини агентства »  Рейтинги міста Миколаїв підтверджено на рівні uaBBB+

Рейтинги міста Миколаїв підтверджено на рівні uaBBB+

09.07.2015

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підтвердження довгострокових кредитних рейтингів міста Миколаїв та випуску відсоткових облігацій на пред’явника Миколаївської міської ради на суму 50 млн. грн. терміном обігу 5 років на рівні uaBBB+. Прогноз рейтингів – стабільний. Кредитний рейтинг ґрунтується на результатах аналізу економічних та фінансових показників за 2014 рік, даних щодо демографічної ситуації, стану ринку праці, інформації відносно боргових зобов’язань міста, наявної у розпорядженні комунальної власності та перспективних планах на майбутнє.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBB характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов. Знаки «+» та «-» позначають проміжні категорії (рівні) рейтингу відносно основних категорій (рівнів).

Стабільний прогнозвказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що підтримують рівень кредитних рейтингів:

  • збереження достатнього рівня бюджетної забезпеченості міста;
  • помірний рівень прямого боргового навантаження на бюджет міста.

Фактори, що обмежують рівень кредитних рейтингів:

  • уповільнення темпів зростання доходної частини бюджету міста без урахування трансфертів, що зумовлюється погіршенням соціально-економічного розвитку міста внаслідок кризових явищ в економіці України;
  • зростання залежності бюджету міста від дотації вирівнювання з Державного бюджету, співвідношення обсягу якої до доходної частини загального фонду бюджету міста без урахування трансфертів становило у 2013році – 17,5%, у 2014році– 27%;
  • високий рівень зношеності об’єктів інженерної, транспортної інфраструктури та житлового фонду міста, необхідність здійснення значних капітальних вкладень у їхнє відновлення за одночасного високого рівня заборгованості населення за житлово-комунальні послуги у розрахунку на одного мешканця.

Повну історію рейтингів м.Миколаїв можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для отримання докладнішої інформації звертайтесь, будь-ласка:

Профільний аналітичний відділ
, Оксана Пугачова, тел.: (044) 490-25-50
O.Pugacheva@credit-rating.com.ua