Головна »  Події »  Новини агентства »  Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «Західна автомобільна компанія» підтверджено на рівні uaВ-

Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «Західна автомобільна компанія» підтверджено на рівні uaВ-

06.08.2015

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу випуску іменних цільових забезпечених облігацій (серії А, B, С) ТОВ «Західна автомобільна компанія» (м. Чернівці) на суму 106,6 млн. грн. на рівні uaВ-. Прогноз рейтингу - стабільний. Основним напрямом діяльності компанії є організація будівництва об’єктів нерухомості. Наразі ТОВ «Західна автомобільна компанія» реалізує проект будівництва житлового комплексу по вул. Червоноармійській, 43 В, у м. Чернівцях. У ході аналізу агентство використовувало фінансову звітність ТОВ «Західна автомобільна компанія» за I квартал 2015 року, а також внутрішню інформацію, надану компанією у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaВ характеризується низькою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності дуже залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов. Знаки «+» і «-» позначають проміжні категорії (рівні) рейтингу відносно основних категорій (рівнів).

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Кредитній рейтинг uaВ враховує можливість виникнення затримки з боку емітента в розрахунках по випущених ним цільових облігаціях на строк до 12 місяців.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • введення в експлуатацію І черги, паркінгу №1, а також обсяг здійснених фінансових інвестицій у проект будівництва групи багатоквартирних житлових будинків по вул.Червоноармійській, 43 В у м. Чернівцях (станом на 31.03.2015 р. – 91млн. грн.), приміщення в яких мають бути передані за випуском цільових облігацій серій А, В, С.

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:

  • невизначеність щодо актуального терміну введеня в експлуатацію житлового комплексу (попередній термін введення вексплуатацію–ІІ квартал 2011 року);
  • від’ємне значення власного капіталу, який станом на 31.03.2015 р. складав (-) 231,1 млн. грн., внаслідок збиткової діяльності протягом останніх років;
  • збереження складної ситуації на ринку нерухомості, низький рівень платоспроможного попиту з боку населення, а також повільні темпи відновлення будівельної галузі України;
  • неврегульованість і мінливість системи законодавчого регулювання та оподаткування операцій, пов’язаних з будівництвом та залученням фінансування.

Повну історію рейтингів ТОВ «Західна автомобільна компанія» можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для отримання більш докладної інформації звертайтесь, будь ласка:

Профільний аналітичний відділ, Олексій Чорноротов, тел.: (044) 490-25-50

AChernorotov@credit-rating.com.ua