Головна »  Події »  Новини агентства »  Презентація інвестиційного паспорту міста Івано-Франківськ

Презентація інвестиційного паспорту міста Івано-Франківськ

21.10.2015

У виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради відбулась прес-конференція, присвячена презентації інвестиційного паспорту міста та визначенню рівня інвестиційної привабливості міста Івано-Франківськ.

У прес-конференції прийняли участь: Віктор Андрюсович Анушкевичус – міський голова міста Івано-Франківськ, Богдан Іванович Білик – заступник міського голови, Марина Борисівна Проценко – генеральний директора агентства «Кредит-Рейтинг», Ольга Валеріївна Шубіна – заступник генерального директора агентства «Кредит-Рейтинг».

Уповноважене рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» повідомило про завершення роботи над інвестиційним паспортом м.Івано-Франківська та оголосило про визначення рівня інвестиційної привабливості міста uaINV4. Визначений рівень означає, що місто характеризуєтьсявисоким рівнем привабливостідля здійснення інвестицій. Чутливість вкладень до інвестиційних ризиків є низькою. Генеральний директор М.Б.Проценко вручила відповідний Сертифікат та Інвестиційний паспорт меру міста В.А. Анушкевичусу.

Інвестиційний паспорт м.Івано-Франківська було розроблено спільними зусиллями агентства та виконавчої влади міста з метою представлення потенційним вітчизняним та зарубіжним інвесторам, які розглядають можливість інвестування в економічну та соціальну сфери господарства міста. Для визначення рейтингу фахівці агентства аналізували складові, що відображають умови, в яких відбувається діяльність інвесторів, а саме інвестиційного потенціалу та інвестиційного ризику. Були охарактеризовані основні фактори, які визначають інвестиційну привабливість міста.

За словами генерального директора рейтингового агентства Проценко М.Б. «Івано-Франківськ є одним з найбільш динамічних міст в регіоні. Місто постійно працює над підтриманням інвестиційно-привабливого іміджу, свідченням чого є зростання прямих іноземних інвестицій. Наданняінвестиційного паспорту інвесторам є одним із факторів інвестиційної відкритості та прозорості влади міста, буде сприяти активізації співпраці з інвесторами, оскільки є інструментом, що дозволяє неупереджено презентувати місто перед потенційними інвесторами».

У паспорті викладено інформацію щодо соціально-економічного розвитку міста, основні напрямки діяльності міської влади, особливості регулювання інвестиційної діяльності в місті, регулювання земельних відносин та відносин щодо надання у користування об’єктів комунальної власності, наведено перелік інвестиційних проектів та наявних вільних виробничих площ. Документ підготовлено українською та англійською мовами, з ним можна буде ознайомитись на сайті агентства та виконавчого комітету міської ради.

Для довідки:

Агентство «Кредит-Рейтинг» співпрацює з м. Івано-Франківськ з 2005 року, коли було вперше визначено кредитний рейтинг боргового зобов’язання міста. Протягом десяти років рейтингове агентство підтримує кредитні рейтинги міста на інвестиційному рівні в категорії uaBBB за національною шкалою кредитних рейтингів.

Агентство «Кредит-Рейтинг» - перше в Україні (з 2001 року) спеціалізоване рейтингове агентство, що надає послуги в області незалежної оцінки об’єктів рейтингування з визначенням рейтингів за Національною рейтинговою шкалою. З початку своєї діяльності рейтингове агентство визначило понад 1200 рейтингів. Окрім клієнтів корпоративного та фінансового сектору, агентство працювало з 30 містами України.

Місто Івано-Франківськ – місто обласного значення, адміністративний, економічний і культурний центр Прикарпатського краю, важливий промисловий, туристичний та транспортний центр Західної України.

Місто є одним із чотирьох українських міст, які удостоєні високих нагород – Європейського диплому, Почесного Прапора та Почесного Знака Ради Європи. З 2015 року місто входить до п’ятірки претендентів на отримання найвищої нагороди ПАРЄ – Європейського призу.

З 2012 року в місті підтверджено запровадження системи управління якістю у виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 9001:2008 та ДСТУ ISO 9001:2009.

Для одержання більш детальної інформації звертайтесь, будь-ласка:

Агентство «Кредит-Рейтинг», тел.: (044) 490-25-50

office@credit-rating.com.ua