Головна »  Події »  Новини агентства »  Рейтинг ПУАТ «ФІДОБАНК» підтверджено ні рівні uaBBB

Рейтинг ПУАТ «ФІДОБАНК» підтверджено ні рівні uaBBB

22.12.2015

Сьогодні незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу ПУАТ "ФІДОБАНК» (м. Київ) на рівні uaВВВ. Прогноз рейтингу - негативний. Рейтинг надійності банківських вкладів (депозитів) підтверджено на рівні «3». При оновленні рейтингів агентство використовувало фінансову звітність банку за 2013-2014 рр. та І-ІІІ квартали 2015 р., а також внутрішню інформацію, надану банком в ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaВВВ характеризується ДОСТАТНЬОЮ кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Негативний прогноз вказує на можливість зниження рейтингу протягом року при збереженні негативних тенденцій і реалізації поточних ризиків.

Рейтинг надійності банківських вкладів «3» означає, що надійність банку перебуває на середньому рівні. В результаті впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних чинників можливе виникнення проблем із своєчасним поверненням депозитних вкладів.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • очікуване збільшення обсягу статутного капіталу;
  • кошти, залучені від пов’язаних сторін;
  • диверсифікація ресурсної бази за джерелами залучення;
  • відкритість та прозорість.

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:

  • концентрація ресурсної бази за основними кредиторами, що обмежує фінансову гнучкість та підвищує чутливість до ризику ліквідності;
  • чутливість до кредитного та валютного ризиків, що зумовлена концентрацією клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками та його валютною структурою;
  • чутливість до ринкового ризику, що насамперед зумовлено значним обсягом інвестицій в цінні папери та концентрацією портфеля цінних паперів за основними емітентами;
  • низькі показники ефективності діяльності, що зумовлено обмеженими можливостями управління операційною ефективністю;
  • вплив негативних чинників на фінансовий ринок і невисока та нестабільна ділова активність в окремих секторах економіки, що може призвести до погіршення показників діяльності Банку.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для одержання більш детальної інформації звертайтесь, будь-ласка:
Профільний аналітичний відділ, Галина Вінник, тел.: (044) 490-25-50
GVinnik@credit-rating.com.ua