Головна »  Події »  Новини агентства »  «Кредит-Рейтинг» презентувало інвестиційний потенціал м. Івано-Франківськ на ІІ Міжнародному інвестиційно-економічному форумі

«Кредит-Рейтинг» презентувало інвестиційний потенціал м. Івано-Франківськ на ІІ Міжнародному інвестиційно-економічному форумі

21.10.2016

Керівництво Національного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг»
12-13 жовтня 2016 року за запрошенням Івано-Франківської міської ради взяло участь у
ІІ Міжнародному інвестиційно-економічному форумі партнерських міст "Партнерство таПерспектива", головною метою якого була активізація співпраці та обмін досвідом з питань економічного та соціального розвитку між містом Івано-Франківськ та містами-побратимами. У заході взяли участь делегації з міст-побратимів, представники іноземних дипломатичних місій в Україні, міжнародних фінансових інституцій, фондів, сфери бізнесу, освіти та культури, народні депутати, очільники міст та областей, загалом приблизно 200 учасників.

Як відзначив у своєму вітальному слові міський голова Івано-ФранківськаРуслан Марцінків: "Для нас важливо показати, що,по-перше, Івано-Франківськ – місто, яке сприяє залученню інвестицій, де легко вести бізнес і де легко вкладати кошти, і,по-друге, показати потенційним інвесторам, що Івано-Франківськ це таке місто, де можна вкладати кошти і де можна створювати нові робочі місця".

У ході Форуму генеральний директор рейтингового агентства "Кредит-Рейтинг" Марина Проценко вручила міському голові Івано-Франківська Руслану Марцінківу сертифікат рівня інвестиційної привабливості за Національною шкалою. У вересні2016 року агентством було прийняторішенняпро підвищення рівня інвестиційної привабливості міста Івано-Франківська до uaINV4+, що означає «високий рівень інвестиційної привабливості». Відповідно до такого означення,місто характеризується високим рівнем привабливості для здійснення інвестицій порівняно з іншими.Чутливість вкладень до інвестиційних ризиків є низькою.

На форумі всім присутнім був вручений Інвестиційний паспорт м. Івано-Франківська, який було розроблено спільними зусиллями агентства та виконавчої влади міста з метою представлення потенційним вітчизняним та зарубіжним інвесторам, які розглядають можливість інвестування в економічну та соціальну сфери господарства міста. У паспорті викладено інформацію щодо соціально-економічного розвитку міста, основні напрямки діяльності міської влади, особливості регулювання інвестиційної діяльності в місті, регулювання земельних відносин та відносин щодо надання у користування об’єктів комунальної власності, наведено перелік інвестиційних проектів та наявних вільних виробничих площ.

За словами генерального директора рейтингового агентства Марини Проценко «Івано-Франківськ є одним з найбільш динамічних міст в регіоні. Місто постійно працює над підтриманням інвестиційно-привабливого іміджу, свідченням чого є зростання прямих іноземних інвестицій. Наданняінвестиційного паспорту інвесторам є одним із факторів інвестиційної відкритості та прозорості влади міста, є фактором для активізації співпраці з інвесторами, оскільки є інструментом, що дозволяє неупереджено презентувати місто перед потенційними інвесторами».

Після вручення сертифікатувідбулося підписання Меморандуму про партнерство та співпрацю Івано-Франківської міської ради та Програми розвитку Огранізації Об'єднаних Націй.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData та на сайті агентства.