Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ГК «ЯРОВІТ» підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «ІНГ Банк Україна» підтверджено на рівні uaAAА Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

12.01.2017

Визначено рейтинг випуску облігацій ТОВ «ІПОТЕЧНА КОМПАНІЯ «АРКАДА-ФОНД» на рівні uaВВВ

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про визначення на рівні uaВВВ довгострокового кредитного рейтингу випуску іменних, відсоткових незабезпечених облігацій ТОВ «ІПОТЕЧНА КОМПАНІЯ «АРКАДА-ФОНД» (серії АН) на загальну суму 200 млн. грн. Прогноз рейтингу – стабільний. При визначенні рейтингу було використано повну фінансову звітність ТОВ «ІПОТЕЧНА КОМПАНІЯ «АРКАДА-ФОНД» за 2013-2015 рр. та 9 місяців 2016 року, а також внутрішню інформацію, надану компанією в ході рейтингового процесу.

Агентство також оголосило про підтвердження на рівні uaВВВ довгострокових кредитних рейтингів випусків іменних, відсоткових незабезпечених облігацій ТОВ «ІПОТЕЧНА КОМПАНІЯ «АРКАДА - ФОНД» серій Z, AE, AF, AD, AG, J.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaВВВ характеризується ДОСТАТНЬОЮ кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Прогноз стабільний вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рівня кредитного рейтингу протягом року.

Фактори, що підтримують рівень рейтингу:

  • можливість емітента отримувати сталі надходження коштів від позичальників ПАТ АКБ «Аркада» у розмірі, необхідному для вчасного виконання власних боргових зобов’язань, як результат налагодженої тривалої співпраці між емітентом та банком;
  • успішний досвід обслуговування емітентом власних боргових зобов’язань.

Фактори, що обмежують рівень рейтингу:

  • залежність діяльності від співпраці з ПАТ АКБ «Аркада» та низька диверсифікація вкладень емітента, що в умовах кризового стану ринку нерухомості обмежує потік грошових надходжень, необхідних для розрахунку за власними зобов’язаннями;
  • низькі показники ефективності діяльності;
  • відсутність контролю над якістю базового активу (основного джерела формування грошових надходжень для розрахунку за борговими зобов’язаннями емітента) з боку контролюючих органів, що посилює кредитні ризики в умовах нестабільності на ринку нерухомості.

Повну історію рейтингів ТОВ «ІПОТЕЧНА КОМПАНІЯ «АРКАДА-ФОНД» можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для одержання більш детальної інформації звертайтесь, будь-ласка:

Профільний аналітичний відділ, Олена Самойлова, тел.: (044) 490-25-50

e.samoilova@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути