Головна »  Події »  Новини агентства »  Визначено рейтинг випуску облігацій АТ «ТРЕСТ ЖИТЛОБУД-1» на рівні uaВВВ+

Визначено рейтинг випуску облігацій АТ «ТРЕСТ ЖИТЛОБУД-1» на рівні uaВВВ+

19.06.2017

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про визначення довгострокового кредитного рейтингу випуску іменних цільових незабезпечених облігацій серій F7- L7 на загальну суму 207,6 млн. грн. на рівні uaВВВ+ АТ «ТРЕСТ ЖИТЛОБУД-1»
(м. Харків). Прогноз рейтингу – стабільний.

Компанія є одним з найбільших будівельних підприємств України. Для проведення процедури визначення кредитних рейтингів агентство використовувало фінансову звітність АТ«ТРЕСТ ЖИТЛОБУД-1» за 2011-2016 рр., а також внутрішню інформацію, надану емітентом у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBB характеризується ДОСТАТНЬОЮ кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Знак «+» позначає проміжну категорію (рівень) рейтингу відносно основних категорій (рівнів).

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу облігацій:

  • провідні ринкові позиції: АТ «ТРЕСТ ЖИТЛОБУД-1» є однією з найбільших будівельних компаній України та має значний досвід реалізації інвестиційно-будівельних проектів;
  • ступінь будівельної готовності житлового будинку №1 по вул. Макіївська, 841 мкр. (станом на 31.05.2017 р. – 85%), житлового будинку по вул. Мироносицька, 74 (5%), житлових будинків №4 (11%), 6 (8%), 7 (1%), 9 (1%), 10 (1%) по просп. Московському (між вул. Дванадцятого Квітня та 
  • вул. Біблика) у м. Харкові приміщення в яких мають бути передані за випуском цільових облігацій серій F7-L7;
  • наявність у власності підприємства виробничих потужностей, які дозволяють обслуговувати будівельний процес практично на всіх його стадіях.

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу облігацій:

  • високий рівень боргового навантаження підприємства;
  • масштабність будівельних проектів, реалізація яких має значний вплив на результати фінансово-господарської діяльності та своєчасність виконання підприємством фінансових зобов’язань;
  • збереження складної ситуації на ринку нерухомості, низький рівень платоспроможного попиту з боку населення, а також повільні темпи відновлення будівельної галузі України;
  • неврегульованість і мінливість системи законодавчого регулювання та оподаткування операцій, пов’язаних з будівництвом та залученням фінансування.

Повну історію рейтингів АТ «ТРЕСТ ЖИТЛОБУД-1» можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для отримання більш докладної інформації звертайтесь, будь ласка:

Профільний аналітичний відділ, Олексій Чорноротов, тел.: (044) 490-25-50

AChernorotov@credit-rating.com.ua