Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ГК «ЯРОВІТ» підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «ІНГ Банк Україна» підтверджено на рівні uaAAА Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

14.02.2018

Кредитний рейтинг ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ЗДОРОВО» знижено до рівня uaBB

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про зниження довгострокового кредитного рейтингу ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ЗДОРОВО» до рівня uaBB. Прогноз рейтингу - негативний. Агентство також знизило рейтинг надійності страхової компанії ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ЗДОРОВО» до рівня uaCins.


Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBB характеризується кредитоспроможністю нижчою ніж достатня порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Висока залежність рівня кредитоспроможності від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Надійність страхових компаній з рейтингом uaCins є низькою. Їхня платоспроможність і репутація значно нижчі, ніж в інших страхових компаній. Імовірність виникнення проблем із своєчасним здійсненням страхових виплат або поверненням страхових сум значно більша, порівняно з іншими страховими компаніями України.

Негативний прогноз вказує на можливість зниження рейтингу протягом року при збереженні негативних тенденцій і реалізації поточних ризиків.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • диверсифікація страхових премій за найбільшими контрагентами;
  • низький рівень боргового навантаження.

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:

  • втрата ПрАТ«СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ЗДОРОВО» статусу асоційованого члена МТСБУ, внаслідок чого страховик втратив право укладати договори страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, валові та чисті страхові платежі за якими формували переважний обсяг страхового портфеля компанії;
  • зростання обсягів інвестицій у цінні папери та зниження питомої ваги ліквідних коштів у категоріях активів, якими представлено страхові резерви;
  • вплив негативних чинників на фінансовий ринок і невисока ділова активність в окремих секторах економіки, що може призвести до погіршення показників діяльності компанії.

Повну історію рейтингів ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ЗДОРОВО» можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено  в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для одержання детальнішої інформації звертайтесь, будь-ласка:
Профільний аналітичний відділ, Олена Самойлова, тел.: (044) 490-25-50
e.samoilova@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути