Головна »  Події »  Новини агентства »  Кредитний рейтинг ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ЗДОРОВО» знижено до рівня uaBB

Кредитний рейтинг ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ЗДОРОВО» знижено до рівня uaBB

14.02.2018

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про зниження довгострокового кредитного рейтингу ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ЗДОРОВО» до рівня uaBB. Прогноз рейтингу - негативний. Агентство також знизило рейтинг надійності страхової компанії ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ЗДОРОВО» до рівня uaCins.


Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBB характеризується кредитоспроможністю нижчою ніж достатня порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Висока залежність рівня кредитоспроможності від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Надійність страхових компаній з рейтингом uaCins є низькою. Їхня платоспроможність і репутація значно нижчі, ніж в інших страхових компаній. Імовірність виникнення проблем із своєчасним здійсненням страхових виплат або поверненням страхових сум значно більша, порівняно з іншими страховими компаніями України.

Негативний прогноз вказує на можливість зниження рейтингу протягом року при збереженні негативних тенденцій і реалізації поточних ризиків.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • диверсифікація страхових премій за найбільшими контрагентами;
  • низький рівень боргового навантаження.

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:

  • втрата ПрАТ«СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ЗДОРОВО» статусу асоційованого члена МТСБУ, внаслідок чого страховик втратив право укладати договори страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, валові та чисті страхові платежі за якими формували переважний обсяг страхового портфеля компанії;
  • зростання обсягів інвестицій у цінні папери та зниження питомої ваги ліквідних коштів у категоріях активів, якими представлено страхові резерви;
  • вплив негативних чинників на фінансовий ринок і невисока ділова активність в окремих секторах економіки, що може призвести до погіршення показників діяльності компанії.

Повну історію рейтингів ПрАТ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ЗДОРОВО» можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено  в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для одержання детальнішої інформації звертайтесь, будь-ласка:
Профільний аналітичний відділ, Олена Самойлова, тел.: (044) 490-25-50
e.samoilova@credit-rating.com.ua