Головна »  Події »  Новини агентства »  Рейтинги АТ «СГ «ТАС» (приватне) підтвержено

Рейтинги АТ «СГ «ТАС» (приватне) підтвержено

04.09.2018

Сьогодні рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА«СТРАХОВА ГРУПА «ТАС» (м.Київ) на рівні uaAА. Прогноз рейтингу - стабільний. Агентство також підтвердило рейтинг надійності страхової компанії АТ «СГ «ТАС» (приватне) на рівні uaAins.

Для проведення процедури оновлення рейтингів агентство використовувало повну фінансову звітність АТ «СГ «ТАС» (приватне) за 6 місяців та 2018 року, а також внутрішню інформацію, надану компанією у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaAA характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.

Стабільнийпрогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Надійність страхових компаній з рейтингом uaAins перебуває на високому рівні. Їх платоспроможність, репутація й лояльність стосовно клієнтів вищі, ніж у страхових компаній України з більш низьким рівнем рейтингу, проте вони більш схильні до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних факторів, ніж страхові компанії з рейтингом uaAins+. Ймовірність виникнення проблем із своєчасним здійсненням страхових виплат або поверненням накопичених страхових сум менша, ніж у страхових компаній з більш низьким рівнем рейтингу.

Фактори, що підтримують рівні рейтингів:

  • провідні позиції компанії на страховому ринку України та широка мережа відокремлених підрозділів, яка забезпечує надходження страхових платежів;
  • збереження відносної збалансованості портфеля залучених страхових премій та надання послуг за соціально орієнтованими видами страхування;
  • диверсифікація страхових премій та виплат страхових відшкодувань за найбільшими контрагентами;
  • диверсифікація активів, якими представлені страхові резерви;
  • низький рівень боргового навантаження;
  • інформаційна відкритість та прозорість.

Фактори, що обмежують рівні рейтингів:

  • перевищення обсягу чистих страхових резервів над розміром власного капіталу, що спостерігається за підсумками 2017 року та І півріччя 2018 року;
  • випереджаючі темпи зростання страхових виплат та витрат на ведення справи над темпами зростання зароблених страхових платежів за одночасного збільшення обсягів відрахувань в технічні резерви, інші ніж резерви незароблених премій, що чинить тиск на показники ефективності діяльності;
  • вплив негативних чинників на фінансовий ринок і нестабільна ділова активність в окремих секторах економіки, що може призвести до погіршення показників діяльності.

Повну історію рейтингів АТ «СГ «ТАС» (приватне) можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.


Для одержання детальнішої інформації звертайтесь, будь-ласка:
Профільний аналітичний відділ, Олена Самойлова, тел.: (044) 490-25-50
e.samoilova@mail.credit-rating.com.ua