Головна »  Події »  Новини агентства »  Кредитний рейтинг ПАТ "ЗНВКІФ "ІНТЕГРУМ ВЕНЧУРС" підтверджено на рівні uaВВВ-

Кредитний рейтинг ПАТ "ЗНВКІФ "ІНТЕГРУМ ВЕНЧУРС" підтверджено на рівні uaВВВ-

25.10.2018

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу ПАТ "ЗНВКІФ "ІНТЕГРУМ ВЕНЧУРС" на рівніuaВВВ-. Прогноз рейтингу – стабільний.

Пріоритетними напрямами інвестиційної діяльності фонду є енергетична сфера, а також надання позик суб’єктам господарювання.

Для проведення процедури оновлення кредитного рейтингу агентство використовувало фінансову звітність ПАТ «ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «ІНТЕГРУМ ВЕНЧУРС» за І півріччя 2018 року, а також внутрішню інформацію, надану компанією у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaВВВ характеризується ДОСТАТНЬОЮ кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Знаки «+» та «–» позначають проміжну категорію рейтингу відносно основних категорій.

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • стратегія розвитку із залученням до співпраці пов’язаних осіб – учасників українського ринку вуглеводнів, який характеризується позитивною динамікою упродовж останнього часу;
  • відсутність заборгованості за кредитами або іншими видами залучених коштів;
  • відсутність валютних ризиків (весь інвестиційний портфель Фонду представлено в гривні);
  • інформаційна відкритість та прозорість діяльності.

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:

  • невід’ємність ризиків діяльності Фонду від ризиків діяльності пов’язаних осіб, що має безпосередній вплив на динаміку чистих активів;
  • суттєвий рівень боргового навантаження пов’язаних осіб;
  • потенційні ризики випереджувального зростання капіталізації акцій Фонду, у порівнянні з темпами нарощення вартості чистих активів;
  • вплив негативних чинників на фінансовий ринок і нестабільна ділова активність в окремих секторах економіки, що може призвести до погіршення показників діяльності.

Повну історію рейтингів ПАТ "ЗНВКІФ "ІНТЕГРУМ ВЕНЧУРС" можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для одержання детальнішої інформації звертайтесь, будь-ласка:
Профільний аналітичний відділ, Олена Самойлова, тел.: (044) 490-25-50
e.samoilova@credit-rating.com.ua