Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитні рейтинги АТ «ТАСКОМБАНК» підтверджено на рівні uaААA Кредитний рейтинг АТ «БАНК «ГРАНТ» підтверджено на рівні uaАА Кредитний рейтинг АТ «МІБ» підтверджено на рівні uaВВВ+ Кредитний рейтинг Публічного акціонерного товариства «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» підтверджено на рівні uaАА+ Кредитний рейтинг АТ «Ідея Банк» підтверджено на рівні uaAА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг АТ «ПУМБ» підтверджено на рівні uaААА Кредитні рейтинги АТ «БАНК «АВАНГАРД» підтверджено на рівні uaAAА Рейтинг ПрАТ СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ІНТЕР-ПОЛІС» підтверджено на рівні uaA

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

04.12.2018

Кредитний рейтинг місту Канів підтверджено на рівні uaВВВ

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу міста Канів на рівні uaВВВ. Прогноз рейтингу – стабільний.

Кредитний рейтинг ґрунтується на результатах аналізу економічних та фінансових показників за І півріччя 2018 року, даних щодо демографічної ситуації, стану ринку праці, інформації відносно боргових зобов’язань міста, наявної в розпорядженні комунальної власності та перспективних планів на майбутнє.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBB характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Стабільнийпрогнозвказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • збереження високих темпів зростання доходної частини бюджету протягом 2015-2017 рр. та          І півріччя 2018 року;
  • достатній рівень соціально-економічного розвитку міста та збереження протягом 2015-2017 рр. та І півріччя 2018 року позитивної динаміки зростання основних показників, які характеризують стан економіки міста, що забезпечується стабільною роботою містоутворюючих підприємств;
  • відсутність прямого боргу Канівської міської ради та низький рівень консолідованого боргового навантаження бюджету міста.

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:

  • низький рівень диверсифікації промислового комплексу міста за видами економічної діяльності та суттєва концентрація надходжень до міського бюджету за основними платниками податків та інших обов’язкових платежів – у І півріччі 2018 року надходження від одного з основних платників (філія «Канівська ГЕС ПАТ «Укргідроенерго») становили 5,9% доходної частини бюджету міста без урахування трансфертів;
  • висока потреба в залученні додаткового фінансування, в тому числі на відновлення об’єктів бюджетної сфери, міської інфраструктури та житлово-комунального господарства;
  • загострення політичної ситуації, вплив негативних чинників на фінансовий ринок і нестабільна ділова активність в окремих секторах економіки, що негативно впливає на потенціал зростання і платоспроможність економічних суб'єктів.

Повну історію рейтингів м.Канів можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для отримання докладнішої інформації звертайтесь, будь-ласка:
Профільний аналітичний відділ, Олена Самойлова, тел.: (044) 490-25-50
e.samoilova@mail.credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути