Кредитний рейтинг міста Запоріжжя підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» пдтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги ТОВ «ГК «ЯРОВІТ» підтверджено на рівні uaBBB Кредитний рейтинг АТ «ІНГ Банк Україна» підтверджено на рівні uaAAА Кредитний рейтинг АТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaAAА Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+ Кредитний рейтинг ПрАТ «СГ «ТАС» підтверджено на рівні uaAА Кредитний рейтинг Акціонерного банку «Південний» підтверджено на рівні uaАА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

13.12.2018

Кредитний рейтинг АТ «ПІРЕУС БАНК МКБ» підвищено до рівня uaАА

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підвищення довгострокового кредитного рейтингу АТ «ПІРЕУС БАНК МКБ»    (м. Київ) до рівня uaАА. Прогноз рейтингу - стабільний. Агентство також підтвердило рейтинг надійності депозитів банку на рівні «5» (найвища надійність).

Для проведення процедури оновлення кредитного рейтингу та рейтингу надійності банківських вкладів (депозитів) агентство використовувало фінансову звітність АТ «ПІРЕУС БАНК МКБ» за 2016–2017 рр. та І-ІІІ квартали 2018 року, а також внутрішню інформацію, надану Банком у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaAА характеризується ДУЖЕ ВИСОКОЮ кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Рейтинг надійності банківських вкладів (депозитів) «5» – найвища надійність. Банк надійний, мінімально чутливий до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних факторів. Ймовірність виникнення проблем із своєчасним поверненням вкладу дуже низька.

Фактори, що підтримують рівень рейтингів:

  • наявність підтримки з боку основного акціонера – одного з найбільших грецьких банків PIRAEUS BANK S.A.;
  • високі показники ліквідності;
  • наявність відносно дешевої ресурсної бази, що дає можливість підтримувати конкурентні позиції на фінансовому ринку;
  • диверсифікація ресурсної бази за основними кредиторами та депозитного портфеля за основними вкладниками;
  • прийнятні показники ефективності діяльності;
  • прийнятна структура забезпечення клієнтського кредитного портфеля;
  • диверсифікація коштів корпоративних клієнтів за видами економічної діяльності.

Фактори, що обмежують рівень рейтингів:

  • концентрація кредитного портфеля за основними позичальниками, що обумовлює залежність від їх фінансового стану та може негативно вплинути на ліквідність та капіталізацію Банку;
  • схильність до валютного та кредитного ризиків, що може чинити тиск на капітал;
  • загострення політичної ситуації, вплив негативних чинників на фінансовий ринок і невисока та нестабільна ділова активність в окремих секторах економіки, що може призвести до погіршення показників діяльності Банку.

Повну історію рейтингу АТ «ПІРЕУС БАНК МКБ» можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведенов інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для одержання більш детальної інформації звертайтесь, будь-ласка:
Профільний аналітичний відділ, Галина Винник, тел.: (044) 490-25-50

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

розгорнути

сгорнути