Головна »  Події »  Новини агентства »  Кредитний рейтинг ПрАТ «СК АСКО ДС» підтверджено на рівні uaA-

Кредитний рейтинг ПрАТ «СК АСКО ДС» підтверджено на рівні uaA-

28.03.2019

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «СТРАХОВА КОМПАНІЯ АСКО-ДОНБАС ПІВНІЧНИЙ» (м. Дружківка, Донецька обл.) на рівні uaA- з прогнозом стабільний. Агентство також підтвердило рейтинг надійності страхової компанії на рівні uaAins.

Для проведення процедури оновлення рейтингів агентство використовувало повну фінансову звітність ПрАТ «СК АСКО ДС» за 2018 рік, а також внутрішню інформацію, надану компанією у ході рейтингового процесу.

Позичальник з рейтингом uaА характеризується ВИСОКОЮ кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності чутливий до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Знаки "+" та "-" позначають проміжні категорії (рівні) рейтингу щодо основних категорій (рівнів).

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Надійність страхових компаній з рейтингом uaAins перебуває на високому рівні. Їхня платоспроможність, репутація й лояльність стосовно клієнтів вищі, ніж у страхових компаній України з більш низьким рівнем рейтингу, проте вони більш схильні до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних факторів, ніж страхові компанії з рейтингом uaA+ins. Імовірність виникнення проблем зі своєчасним здійсненням страхових виплат, або поверненням накопичених страхових сум нижча, ніж у страхових компаній з більш низьким рівнем рейтингу.

Фактори, що підтримують рівень рейтингів:

  • диверсифікація страхових премій за найбільшими контрагентами;
  • прийнятні якість та терміни процедури врегулювання збитків;
  • високі показники платоспроможності;
  • відсутність боргового навантаження;
  • інформаційна відкритість та прозорість.

Фактори, що обмежують рівень рейтингів:

  • випереджаючі темпи зростання страхових виплат над темпами зростання зароблених страхових платежів та значними обсягами витрат на ведення справи, що чинить тиск на показники ефективності діяльності та фінансовий результат;
  • концентрація портфеля валових та чистих страхових платежів на обов'язковому страхуванні цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів;
  • складна політична ситуація,вплив негативних чинників на фінансовий ринок і нестабільна ділова активність в окремих секторах економіки, що може призвести до погіршення показників діяльності.

Повну історію рейтингів ПрАТ «СК АСКО ДС» можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для одержання детальнішої інформації звертайтесь, будь-ласка:
Профільний аналітичний відділ, Олена Самойлова, тел.: (044) 490-25-50