Головна »  Події »  Новини агентства »  Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Сервіс-Технобуд» підтверджено на рівні uaBBB+

Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Сервіс-Технобуд» підтверджено на рівні uaBBB+

14.05.2019

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підтвердження на рівні uaBBB+ довгострокових кредитних рейтингів випуску іменних цільових забезпечених облігацій серій D-I на загальну суму 460,7 млн.грн. та випуску іменних цільових незабезпечених облігацій серій J-L на загальну суму 474,9 млн.грн. ТОВ «Сервіс-Технобуд». Прогноз рейтингів - стабільний.

Основним напрямом діяльності компанії є реалізація інвестиційно-будівельних проектів. Наразі компанія реалізує проект будівництва житлового комплексу з об’єктами соціально-громадського призначення та паркінгами по вул. Саперне Поле, 5 у Печерському районі м. Києва.

Для проведення процедури оновлення кредитних рейтингів агентство використовувало фінансову звітність ТОВ «Сервіс-Технобуд» заІІ півріччя та 2018 рік у цілому, а також внутрішню інформацію, надану компанією у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBB характеризується ДОСТАТНЬОЮ кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Знак «+» позначає проміжну категорію рейтингу відносно основних категорій.

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що підтримують рівень кредитних рейтингів:

  • збільшення обсягу здійснених інвестицій у реалізацію проекту будівництва об’єктів житлового комплексу з об’єктами соціально-громадського призначення та паркінгами по вул. Саперне Поле, 5 у Печерському районі м. Києва до 404,5 млн. грн. (+106,5 млн. грн. за ІІ півріччя 2018 року), приміщення в якому мають бути передані за випусками цільових облігацій відповідних серій;
  • участь у проекті генпідрядника ТОВ «Будівельна компанія «ДЕВЕНСТРОЙ», який має досвід виконання комплексних будівельно-монтажних робіт, пов’язаних з будівництвом житлової нерухомості.

Фактори, що обмежують рівень кредитнихрейтингів:

  • масштабність будівельних проектів, реалізація яких має значний вплив на результати фінансово-господарської діяльності підприємства;
  • низький рівень прозорості системи державного регулювання будівельної галузі, нестабільний попит з боку населення, а також повільні темпи відновлення ринку нерухомості України.

Повну історію рейтингів ТОВ «Сервіс-Технобуд» можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для отримання більш докладної інформації звертайтесь, будь ласка:
Профільний аналітичний відділ, Олексій Чорноротов, тел.: (044) 490-25-50
AChernorotov@credit-rating.com.ua