Головна »  Події »  Новини агентства »  Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Укргаз» підтверджено на рівні uaCCC

Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «Укргаз» підтверджено на рівні uaCCC

12.09.2019

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг»оголосило про підтвердження довгострокових кредитних рейтингів випусків іменних цільових облігацій ТОВ «Укргаз» (м.Київ) серій А, В на суму 382,1 млн. грн. та серій C-G на суму 110,7 млн.грн. на рівні uaCCC. Прогноз рейтингів – стабільний.

Основним напрямом діяльності компанії є реалізація інвестиційно-будівельних проектів. ТОВ«Укргаз» реалізувало масштабний проект будівництва житлового комплексу «Чайка» по вул.Лобановського, 1 у с.ЧайкиКиєво-Святошинського району Київської області.

Для проведення процедури оновлення кредитного рейтингу агентство використовувало фінансову звітність ТОВ «Укргаз» за ІІ квартал та І півріччя 2019 року у цілому, а також внутрішню інформацію, надану компанією у ході рейтингової процедури.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaCCC характеризується ДУЖЕ НИЗЬКОЮ кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Потенційна вірогідність дефолту.

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що підтримують рівень кредитних рейтингів:

  • досвід введення в експлуатацію нерухомості площею понад 100тис.кв.м шляхом реконструкції та спорудження житлових будинків;
  • введення в експлуатацію І та II черг житлового комплексу по вул.Лобановського, 1 у с.Чайки, приміщення якого мають бути передані при погашенні цільових облігацій першого (серіїВ) та другого (серій С-G) випусків.

Фактори, що обмежують рівень кредитних рейтингів:

  • перенесення терміну введення в експлуатацію IIчерги житлового комплексу на 2013 рік (попередній термін введення в експлуатацію – 2011 рік), що призвело до несвоєчасного виконання зобов’язань Емітента;
  • низький рівень прозорості системи державного регулювання будівельної галузі, нестабільний попит з боку населення, а також повільні темпи відновлення ринку нерухомості України.

Повну історію рейтингів ТОВ «Укргаз» можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено  в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для отримання більш докладної інформації звертайтесь, будь ласка:
Профільний аналітичний відділ, Олексій Чорноротов, тел.: (044) 490-25-50