Головна »  Події »  Новини агентства »  Визначено кредитний рейтинг випуску облігацій та підвищено кредитний рейтинг ТОВ «ІЛТА» до рівня uaА+

Визначено кредитний рейтинг випуску облігацій та підвищено кредитний рейтинг ТОВ «ІЛТА» до рівня uaА+

17.09.2019

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про визначення довгострокового кредитного рейтингу випуску іменних відсоткових незабезпечених облігацій (серія A) на загальну суму 50 млн. грн та підвищення довгострокового кредитного рейтингу ТОВ «ІЛТА» до рівня uaА+.

Прогноз рейтингу стабільний.

Основним напрямом діяльності ТОВ«ІЛТА» є надання повного спектру послуг з фінансового та оперативного лізингу легкових та комерційних автомобілів, продажу нових та б/в авто, комплексного технічного обслуговування та фліт-менеджменту.

Для проведення процедури визначення та оновлення кредитних рейтингів агентство використовувало фінансову звітність ТОВ «ІЛТА» за 2015-2018 рр., І півріччя 2019 року, а також внутрішню інформацію, надану компанією у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaA характеризується ВИСОКОЮ кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності чутливий до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Знак «+» позначає проміжну категорію (рівень) рейтингу відносно основних категорій (рівнів).


Фактори, що підтримують рівень рейтингу:

  • стійкі ринкові позиції: ТОВ «ІЛТА» є офіційним дилером автомобільної марки Peugeot в Україні, а також займає лідируючі позиції у сегменті лізингу легкових та комерційних автомобілів, комплексного технічного обслуговування та фліт-менеджменту;
  • прибуткова операційна діяльність протягом останніх років;
  • диверсифікація джерел доходів компанії;
  • якість лізингового портфелю, а також збалансованість активів та пасивів за строками до погашення;
  • інформаційна відкритість та прозорість діяльності підприємства.

Фактори, що обмежують рівень рейтингу:

  • низький рівень диверсифікації портфелю за основними контрагентами;
  • чутливість діяльності підприємства до валютно-курсових коливань;
  • валютні ризики, складна політична ситуація, нестабільна ділова активність в окремих секторах економіки, а також вплив інших негативних чинників на фінансовий ринок України.

Повну історію рейтингів ТОВ «ІЛТА» можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для одержання детальнішої інформації звертайтесь, будь-ласка:
Профільний аналітичний відділ, Олексій Чорноротов, тел.: (044) 490-25-50
AChernorotov@credit-rating.com.ua