Головна »  Події »  Новини агентства »  Кредитні рейтинги випускам облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+

Кредитні рейтинги випускам облігацій ТОВ «Будспецсервіс» підтверджено на рівні uaBBB+

10.10.2019

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підтвердження на рівні uaBBB+ довгострокових кредитних рейтингів випусків іменних цільових забезпечених облігацій ТОВ «Будспецсервіс»:
  • серій СС-КК на загальну суму 470,9 млн.грн.,
  • серій LL-VV на загальну суму 560,9 млн. грн.,
  • серій WW, ХХ на загальну суму 289,6 млн. грн.,
  • серій YY III на загальну суму 840,6млн. грн.


Прогноз рейтингів – стабільний.

Основним напрямом діяльності компанії є реалізація інвестиційно-будівельних проектів. Наразі ТОВ«Будспецсервіс» реалізує масштабний проект будівництва житлового кварталу з об’єктами соціально-громадського призначення по вул. Професора Підвисоцького в Печерському районі м.Києва (Житловий квартал «Новопечерські Липки»).

Для проведення процедури оновлення кредитних рейтингів агентство використовувало фінансову звітність ТОВ«Будспецсервіс» за ІІ квартал та І півріччя 2019 року у цілому, а також внутрішню інформацію, надану компанією у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBB характеризується ДОСТАТНЬОЮ кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Знак «+» позначає проміжну категорію рейтингу відносно основних категорій.

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що підтримують рівень кредитних рейтингів випусків облігацій:

  • значний досвід будівництва об’єктів житлової нерухомості: протягом останніхчотирьох років ТОВ «Будспецсервіс» було введено в експлуатацію житлові будинки загальною площею більше 345 тис. кв. м;
  • збільшення розміру статутного капіталу підприємства;
  • збільшення обсягу фінансування об’єктів будівництва ІІ черги житлового кварталу по вул. Професора Підвисоцького у Печерському районі м. Києва на 160,6 млн. грн. протягом ІІ кварталу 2019 року, приміщення в яких мають бути передані за випусками цільових облігацій;
  • наявність та диверсифікація джерел фінансування будівництва об’єктів ІІ черги житлового кварталу;
  • досвід погашення цільових облігацій та передачі відповідних приміщень їх власникам.

Фактори, що обмежують рівень кредитних рейтингів випусків облігацій:

  • масштабність будівельних проектів, реалізація яких має значний вплив на результати фінансово-господарської діяльності підприємства;
  • низький рівень прозорості системи державного регулювання будівельної галузі, нестабільний попит з боку населення, а також повільні темпи відновлення ринку нерухомості України.

Повну історію рейтингів ТОВ «Будспецсервіс»можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.


Для одержання більш детальної інформації звертайтесь, будь-ласка:
Профільний аналітичний відділ, Олексій Чорноротов, тел.: (044) 490-25-50