Головна »  Події »  Новини агентства »  Кредитний рейтинг облігацій ПП «СПС» підтверджено на рівні uaА

Кредитний рейтинг облігацій ПП «СПС» підтверджено на рівні uaА

17.10.2019

Сьогодні рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу випуску іменних відсоткових незабезпечених облігацій (серії В) ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «СПС» на загальну суму 50 млн.грн. на рівні uaА. Прогноз рейтингу - стабільний.

Основним напрямом діяльності ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «СПС» є виробництво натуральних прянощів та приправ під торговельною маркою «Приправка». ТМ «Приправка» - відомий бренд, який представлений у всіх регіонах України та користується сталим попитом, продукція присутня у всіх національних роздрібних мережах.

Для проведення процедури оновлення кредитного рейтингу агентство використовувало фінансову звітність ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «СПС» за І півріччя 2019 року, а також внутрішню інформацію, надану компанією у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaA характеризується ВИСОКОЮ кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності чутливий до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Стабільнийпрогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • стійкі ринкові позиції: ПП «СПС» є одним з лідерів за обсягами продажів натуральних спецій та приправ в Україні, а також одним із найбільших імпортерів спецій;
  • прибуткова операційна діяльність протягом останніх років;
  • високий рівень диверсифікації структури покупців та географії збуту продукції;
  • низький рівень боргового навантаження.

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:

  • валютні ризики, що обумовлені значними обсягами експортно-імпортних операцій ПП «СПС»;
  • високий рівень конкуренції, а також насиченості внутрішнього ринку;
  • збереження нестабільної соціально-економічної та політичної ситуації в країні, яка суттєво обмежує купівельну спроможність населення України.

Повну історію рейтингу ПП «СПС» та рейтингові звіти можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено  в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ та TRData.

Для одержання детальнішої інформації звертайтесь, будь-ласка:
Профільний аналітичний відділ, Олексій Чорноротов, тел.: (044) 490-25-50
AChernorotov@credit-rating.com.ua